≫ 

I direktor Doma zdravlja u Kragujevcu tvrdi uživo u programu: Jedini prekršaj je napravila majka koja je snimala lekare i uznemirila javnost

Imamo izjave lekara da je dete pregledano i medicinski sestara da je majka imala recept, ističe direktor

  • 30

Direktor kragujevačkog Doma zdravlja Vasilije Antić gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva povodom slučaja majke koja tvrdi da su lekari ove ustanove odbili da pregledaju njeno dete.

Violeta Cvetković kaže da je odvela svoju ćerkicu u lokalni dom zdravlja jer detetu nije bilo dobro.  Imala je temperaturu, vrištala, uvo joj je curilo, a oko suzilo i uz svu uznemirenost deteta, pedijatri u Domu zdravlja nisu hteli da je pregledaju, jer "nije po proceduri i jer detetov izabrani lekar nije radio u toj smeni". Raspravu sa lekarima je snimila i video objavila na društvenim mrežama.

Naelektrisana atmosfera u emisiji uživo između načelnice pedijatrije i nezadovoljne majke: Ova 4 ključna pitanja će morati da rasvetli inspekcija

- U knjizi protokola, koji je povezan na republički sistem, zapisano je da maloletna pacijentkinja pregledana od 10.13 do 10.28 sati. Imam pisane izjave svih koji su bili tu, izjavu lekara da je dete pregledano i sestara da je majka imala recept - ističe Antić.

Na pitanje kakva je procedura u ovakvom slučaju poput ove devojčice koja je imala visoku temperaturu, ranije je imala fras, a dijagnoza je epilepsija, on odgovara da ukoliko nije hitan pacijent, onda ide kod izabranog lekara.

Dete je pregledano, ali je majka tražila drugog lekara: Evo šta je prethodilo skandalu u Domu zdravlja u Kragujevcu

- Kada postoji mogućnost, kada ima više lekara, naravno da može da bira. U ovom slučaju naši zdravstveni radnici su procenili da treba da je pregleda dr Čupić, koji inače ima najviše priznanja među našim lekarima. To što je pregledao jedan lekar, a ne drugi ne kaže se da dete nije pregledano. Nikada nismo odbili da pregledamo bolesno dete, ovo bi bilo prvi put - ističe on.

Printskrin: TV Prva

Majka je popodne dovela dete kod izabranog lekara, dr Vukajlovića.

- Nažalost, nisam konsultovao dr Vukajlovića, ali postavio je istu dijagnozu kao lekar iz prve smene - napominje Antić.

On kaže da je ista procedura za sve nezadovoljne pacijente: žalba šefu smene, zatim direktoru, pa zaštitniku prava pacijenata, i konačno zdravstvena inspekcija, a ne društvene mreže.

- Za dalje preduzimanje sačekaću izveštaje stručnog nadzora, zdravstvene inspekcije. Moja zakonska obaveza je da sve što je kršenje zakona prijavim, u ovom slučaju jedino kršenje je samo uznemiravanje javnosti i krivično delo snimanje lekara - zaključio je on.

NOVA OBJAVA MAJKE

Nezadovoljna majka devojčice Violeta Cvetković ponovo se oglasila na društvenim mrežama povodom nesulgasica u kragujevačkom Domu zdravlja.

O upisanom pregledu deteta koji je, kako kaže direktor, trajao od 10.13 sati do 10.28 priložila je snimak iz svog telefona. Prema ovom prilogu komešanje u ordinaciji, rasprava sa lekarima trajalo je baš u ovo vreme, u 10.25 satu, te prema tome dete nije moglo tad da bude pregledano.

- Čarobnjak sam u dve ordinacije u isto vreme i plus 3 minuta nakon snimka dete se još uvek pregleda? Zar ne rekoste da je pregled završen pa tek da sam onda snimala?? Negde se neko zeznuo i upleo prljave ruke - napisala je Cvetković.

Takođe, odgovarajući na jučerašnje gostovanje na TV Prva sa načelnicom Doma zdravlja, imala je šta da kaže i o kasnijoj dijagnozi koju je koja je prema rečima direktora bila istovetna kao lekara koji  je prvobitno određene da pregleda dete.

- Neću i ne želim da mi dete pregleda doktor koji detetu da potvrdu da je zdravo a par sati nakon tog dete završi na odeljenju. Načelnica nije upućena zašto nije doktor pregledala dete. E pa ona nije za načelnicu onda. I ona nije u toku a ima je na snimku - napisala je ona.

(Telegraf.rs/ TV Prva/ M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    23. oktobar 2018 | 10:16

    Ljudi moji, o cemu pricamo, zivim u Novom Pazaru, stanje je jos gore.. Ukoliko „vas“ lekar nije tu, nece ni da te pogledaju, ako nesto slucajno pitas, odmah pocinje dranje, kako nemamo strpljenja, kako treba da cekamo.. Kako da cekas kada ti dete ima 41 temperaturu, epilepsiju.. Zdravstveno osoblje *NE RADI* svoj posao!!!!

  • Mirko

    23. oktobar 2018 | 10:53

    Ajde ne branite se, najveći javašluk i nerad je u bolnicama a o mitu i da ne govorim. Uzimate i šakom i kapom. Od sokova i banana do novca..

  • vukasin

    23. oktobar 2018 | 11:12

    Sta bi drugo rekao. Vidite koji je to licemer... isti kao i nacelnica nemogu da zaboravim onaj pogled sa snimka... pojeli bi onu zenu da su mogli... na snimku nema ni jedne tvrdnje da je neko pregledao dete... da jest napali bi na majku sta hoces kad ti je dete pregledano. A toga nema na snimku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA