Iz toplog doma, pravo u Kumodrašku: Napunio sam 18 godina, ostavio roditelje koji su me izbacili, pa vas pitam šta sada da radim

Maturant se našao u baš nezgodnoj situaciji

  • 12

Jedan momak na društvenoj mreži Reddit podelio je svoju muku. On je napustio roditeljski dom i buvalno ne zna gde bi mogao da spava i šta da radi sa nezavršenom srednjom školom. Ima baku, ali, kako kaže, ne želi da joj bude na teretu.

"Napustio sam roditelje (i oni su me izbacili), da li znate neki dom za beskućnike ili tako nešto? Spletom okolnosti, doneli su odluku da me izbace iz kuće i ja se nisam protivio. Imam 18 godina bez završene škole, trenutno mogu da živim kod babe, ali ne želim da joj visim na grbači" napisao je on.

Svi su se svesrdno ponudili za pomoć - preporučili su mu da se zaposli u magacinu i da živi kod bake, ali da plaća račune. Ili, mogućnost da ide u Prihvatilište u Kumodraškoj.

Printskrin: Reddit

Bilo je i onih konkretnijih ponuda.

- Druže, daj neki račun koju crvenu da ti uplatim... kako sam se smorio... uf... - napisao je jedan korisnik.

Možda najrazumnija pomoć je bila da, ipak, porazgovara sa roditeljima. Jer, šta bi dečko od 18 godina drugo mogao da uradi u takvoj situaciji.

- Moj iskreni savet ti je da se vratiš kod roditelja i ispeglaš celu situaciju kako i koliko možeš. Pričaj sa ćaletom i kevom o problemu i reši ga. Veruj mi da je ovaj naš svet daleko teži i kada neko mlad ode od kuće u većini slučajeva će samo da rmbači ceo život i da mu isti bude mizerija. Nije ovo Holywood pa da je to sve bajno i krasno - napisao je drugi korisnik.

Ovaj momak je otvorio dušu i na pridiku da je u ranijim postovima spominjao depresiju, napisao veoma šokantnu stvar.

- Nisam depresivan i ne smatram sebe depresivnim, ja sam samo pitao jednom kako mogu da napravim antidepresive, koji se zovu tako jer služe za lečenje dijagnostikovane bolesti koja se zove depresija. Što se tiče izlaženja, tu bolje da ćutim. Bez puno samosažaljenja, saopštavam da nisam socijalan. Bio sam, ali poslednju godinu / dve sam se značajno povukao u sebe.

Tek pre 2 nedelje sam pozvao drugaricu da izađemo jer sam stvarno nameravao da se ubijem tog dana. Kako je prošlo i sta se desilo posle toga ostaje tajna. (...) A što se tiče odnosa između mene i njih, oboje smo krivi. Kraj. Bilo kako bilo, ja sam donekle i hteo da odem od njih ali sam uvek sebi natovarao nesigurnost zbog svega što sam ovde čuo od "pravih" ljudi. Kako god, videću kao se stvari razvijaju. Za sada, ostajem - napisao je ovaj momak.

Šta biste mu vi savetovali? Pišite nam u komentaru.

(M. Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixi

    23. novembar 2018 | 20:38

    Sinko,samo ti deluje da je mnogo crno. Izbistri mozsk,ne daj da savlada panika. Za tebe sa 18 god nebo je granica. Budi malo kod bake I organizovaces se I bez zavrsene stednje skole,za sada. Sigurno. Samo glavu gore.

  • Tea

    23. novembar 2018 | 20:19

    Razbovaraj sa rodotelja,jer su ti oni jedini prijatelji.Razumece.Zavrsi neki zanat,pa korak po korak ,uspeces.

  • Sinisa

    23. novembar 2018 | 21:57

    Najbolje bi bilo da odes kod socijalnog radnika ( na teritoriji opstine ) izlozis im svoj problem.Bitno je da zavrsis srednju skolu,pa kasnije mozes da juris neki posao.Ovaj svet je jako surov ako nemozes sa roditelj8ma da nadjes zajednicki jezik idi kod bake.Neko resenje ce se naci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA