Urednik televizije N1 biće lečen o trošku države: Peđi Obradoviću RFZO odobrava sredstva za odlazak u Berlin

Obradović je oboleo od akutne limfoblastne leukemije i nije reagovao na lekove dostupne u Srbiji

  • 14

Našem kolegi sa Televizije N1 Peđi Obradoviću, koji boluje od akutne limfoblastne leukemije, potrebno je lečenje u Berlinu – pošto se pokazalo da je otporan na lekove koji su dostupni u Srbiji. RFZO će sutra odobriti sredstva za njegovo lečenje u bolnici u Berlinu, saznaje RTS.

Peđi Obradoviću je nedavno dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija.

U Institutu za hematologiju Kliničkog centra Srbije primao je neophodnu terapiju.

Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na lekove dostupne u Srbiji i mora na lečenje u Berlin, gde je nova terapija izuzetno skupa.

Prikupljanje pomoći za Peđu Obradovića počelo je SMS-ovima preko humanitarne fondacije "Budi human".

Međutim, RTS saznaje da će Republički fond za zdravstveno osiguranje sutra odobriti njegovo lečenje u bolnici u Berlinu i snositi sve troškove lečenja.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    25. novembar 2018 | 22:39

    Drago mi je zbog ove pozitivne odluke RFZO. Nadam se da će lečenje u Berlinu pomoći novinaru N1, Peđi Obradoviću.

  • Nenad

    25. novembar 2018 | 23:32

    Sa srecom. Za dug u sretan zivot.

  • Potrebna pomoc

    26. novembar 2018 | 08:01

    Kome ja da se obratim za pomoc ?!Naime mojoj bratanici je ustanovljena jako retka bolest,tacnije nije ustanovljena u potpunosti,jer nasi lekaru se do sada nisu susretali sa takvim slucajem i nemaju iskustva u tome,samim tim nemaju tacnu dijagnozu.Ona je jedna od 15-16 ljudi na celom svetu koji ima taj zdravstveni problem.Da muka bude jos veca,oni zive na KiM,i problem je kako da dobiju pasos i da odputuju za Nemacku,jer je to za sada jedina opcija kod jednog lekara koji je imao slican slucaj.Na podnet zahtev i apel ministarstvu zdravljai ministarstvu unutrasnjih poslova,njihov odg je bio takav da su samo prosledili ministarstvu spoljnih poslova,a oni iako znaju kako funkcionise sistem sa ziteljima KiM i da oni jedino mogu dobiti kordinacioni pasos,a Nemacka nazalost ne priznaje isti,ostali smo bez podrske i puta kako dalje !Da li neko moze da mi pomogne da stupim u kontakt sa Vladom Srbije i ministarstvom spoljnih poslova direktno,koji bi mogli da nam pomognu da izlecimo nasu princezu! Bio bih vam jako zahvalan na svakoj vrsti pomoci! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA