≫ 

Imam dokaze da je Beli dvor vlasništvo mog dede: Prestolonaslednik "hitno traži pravdu"

"Ovo pitanje mora da se reši odmah, na prijateljski i civilizovan način"

  • 15

"U ime svih građana čija je imovina nezakonito oduzeta kao i imovina moje porodice, hitno tražim pravdu" apeluje prestolonaslednik Aleksandar u svom saopštenju povodom vraćanja konfiskovane imovine.

- Privatno vlasništvo je jedno od najosnovnijih ljudskih prava i osnova je svih demokratskih i civilizovanih zemalja. Srbija je doživela brojne nepravde, i njen narod ne zaslužuje još jednu - naveo je prestolonaslednik.

Kako kaže, privatno vlasništvo ne može da se tretira drugačije u zavisnosti od toga da li je stečeno u prošlosti ili sadašnjosti, jer su to dvostruki standardi.

- Krajnje je vreme da se sva pitanja vlasništva nad ukradenom imovinom reše odmah, korektno i bez daljeg odugovlačenja. Dva dvora u okviru Dvorskog kompleksa na Dedinju, Kraljevski i Beli dvor, kao i sva ostala imovina, uključujući sadržaj sefa 555 u Narodnoj banci, nesporno su privatna imovina kralja Aleksandra I. Te nekretnine su kupljene, građene, održavane i finansirane iz ličnih sredstava mog dede Kralja Aleksandra I, za šta imam apsolutne i neoborive dokaze - napisao je prestolonaslednik.

On dodaje da traži pravdu u ime svih porodica koje zahtevaju pravdu i vraćanje svoje imovine.

- Ovo pitanje mora da se reši odmah, na prijateljski i civilizovan način, i ja se radujem što ću biti deo toga - naveo je prestolonaslednik Aleksandar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    26. decembar 2018 | 19:02

    Ovih nekoliko protivnika svoje istorije, osim njihovog "večitog vodju Tita" , za drugo uopšte neznanju. Jugoslaviju nisu uništili Karađorđevići, već baš njihovi ljubimci komunisti, jer je Ranković, još počev od 1922. stvarati komunistički pokret, pa je zato i postao Titov "drug" sve dok mu je trebao, a ostalo znamo. Na žalost, pojedini nemaju čiste veze o istoriji. Kralj Petar drugi je krunisan na brzini, i ako su svi znali da je balavac, baš zbog najezde komunista, gde su oni videli njihovu šansu da dođu na presto, morali su proterati celu kraljevsku porodicu. Posle je bilo lako. Danas to rade amerikanci sa svima onima koji su im na putu.Kao prvo ocrniti ih, ubiti, ili ih oterati u egzil. Šta je tu kriv Aleksandar (prestolonaslednik)?... zar je on kriv sto je rođen van svoje zemlje?... zar je on kriv sto su komunisti oteli mnoga zdanja, ne samo njegova??... Sigurno ne. A za one koji ne znaju, svaka zemlja ima svoja zdanja koja su stvarana u isto vreme kad i te države, a pošto su se kraljevi ženili sa princezama iz drugih zemalja, obavezno je bilo i miraza. Pitajte Rumune za rudnik zlata, možda će vam biti jasnije. I na kraju, to "naše zlato" nije moglo biti prebačeno jednim malim avionom do Engleske, već pitajte vaše drage komunjare, možda će te vise znati gde je završilo. Da su mogli, oni bi i beli dvor strpali u svoje džepove.

  • Milorad

    26. decembar 2018 | 16:09

    A dije ga zaradio?

  • DEDA RAKA

    26. decembar 2018 | 16:27

    Imam dokaz da ti je ćaća potrošio naše zlato ! Seti se malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA