≫ 

Novi skandal u Domu učenika u Kraljevu: Drugari prebijenog dečaka napali autora jezivog snimka na kome se vidi brutalno maltretiranje

Domci bliski maltretiranom dečaku suočili su se u dvorištu sa autorom snimka, dobrim drugom nasilnika A. Đ.

  • 9

Dan nakon što je objavljen snimak nezapamćenog vršnjačkog nasilja u Domu učenika tehničkih škola u Kraljevu, desio se još jedan incident. Naime, u dvorištu Doma učenika jutros se skupila grupa dečaka i verbalno i fizički je napala autora snimka fizičkog zlostavljanja, na kom se vidi kako 16-godišnji nasilnik A. Đ. krvnički rukama i nogama udara vršnjaka V. M, piše Blic.

Domci bliski maltretiranom dečaku suočili su se u dvorištu sa autorom snimka, dobrim drugom nasilnika A. Đ. Došlo je do verbalnog nasilja, naguravanja, na kratko i tuče. Reagovali su vaspitači u domu, ubrzo je stigla policija, koja je odvela vinovnike incidenta u stanicu kako bi dali izjave.

I nasilnik i žrtva u domu su smešteni u istoj sobi, Foto: Facebook/Milomir Cirkovic

Saznajemo i da su roditelji oba tinejdžera sa snimka, i žrtve i nasilnika, došli po svoju decu i odveli ih kućama. I nasilnik i žrtva imaju po 16 godina, učenici su drugog razreda Srednje šumarske škole, a u domu su smešteni u istoj sobi. Nasilnik je iz Bora, a malteretirani dečak iz Despotovca i obojica su došli u Kraljevo na školovanje. Zlostavljani dečak V. M. je prespavao u domu noćas pod policijskim obezbeđenjem i nadzorom vaspitača.

SEDNICA VEĆA ODLAGANA NEKOLIKO PUTA

Sednica pedagoškog veća Doma učenika od jutros je odlagana više puta i još se ne zna kada će se održati.

Podsetimo, snimak brutalnog nasilja u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu, zaprepastio je javnost. Na video snimku starom desetak dana se vidi kako nasilnik u jednoj od soba, maltretira i udara dečaka, dok drugi gledaju i navijaju, a jedan od njih sve to snima. Iživljavanje koje se vidi na snimku, a koje je neverovatno agresivno, samo je deo dugog maltretiranja učenika V. M.

Ceo slučaj razotkrila je razredna starešina prebijenog dečaka, koji je poslala dopis direktoru Šumarske škole, inače smeštenog odmah pored Doma učenika.

U tom dopisu je navela da je učenik, dečak koji je u njenom odeljenju već dve godine, žrtva nasilja vršnjaka koji takođe pohađa Šumarsku školu, ali i o snimku koji postoji.

DOK PROFESORKA NIJE SAZNALA, O SVEMU SE ĆUTALO

Kako smo saznali, iako je snimak nastao pre desetak dana, ceo slučaj se krio i do pre par dana on nije izašao iz krugova ljudi u ovom domu.

- Snimak je nastao u Domu i pokušano je zataškavanje. Ovaj učenik trpi maltretiranje već neko vreme. Razredni starešina je u sredu uputio dopis direktoru Šumarske škole i obavestila ga da se postupi prema protokolu dece za zaštitu od nasilja. Dok ova profesorka nije saznala, o tome se ćutalo. Tvrdim. Čak su iz Doma govorili da su se deca "šalila"!Ako se tako šale, onda ne znam kako izgleda kada nekog biju. Skandal – kaže izvor iz Šumarske škole.

VIDEO: Ministar prosvete o vršnjačkom nasilju u Zemunu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    28. decembar 2018 | 20:12

    Delikventa sprovesti na robiju,a rukovodstvo uhapsiti i isto kazniti debelim zatvorom..

  • Luna

    28. decembar 2018 | 15:46

    Iskljuciti nasilniksa iz doma i skole i zabtaniti mu upis u bilo koju skolu u RS, trajno ili na odredeno vreme ,a roditelje prekrsajno kazniti.Nema nista od sastanaka i tetosenja.Nasilje se samo povecava i zato treba nesto menjati.iz tih nasilnika ŕegrutuju se buduci kriminalci.

  • Trange-frange

    28. decembar 2018 | 14:38

    Zato ja mog malog ucim,ne diraj nikoga prvi,ako te neko dira bez razloga,otvaraj glavu odmah!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA