Bivši muževi u Srbiji ne žele da daju ni dinar suprugama posle razvoda: A da li je "nepravda" ako žena zarađuje više? (ANKETA)

Situacija sa najskupljim razvodom u svetu pokrenula je diskusiju u javnosti i lavinu komentara u kojima su se muškarci uglavnom složili oko podele bogatstva, kako Bezosovog tako i sopstvenog

Komentari

  • dago 1

    27. jul 2020 | 17:38

    A gdje je ona ravnopravnost pa da i djecu odgajamo pola pola pa dijelimo pola pola pa onda i elimentacija pola pola. To su i moja djeca koji sam isto hranio kupao i presvlacio

  • Neko

    12. januar 2019 | 16:46

    Ne mogu da verujem sta sve zene pisu. Na sve ste spremne. Cast izuzetcima. Da napomenem, dete sam razvedenih roditelja, koji je odrastao sa majkom. Otac se pravi da me ne poznaje, i bas se retko secam da je uplacivao alementaciju. No, kao sto vas ima raznih, ima i nas muskaraca raznih! Nikad, ali nikad ne bih dozvolio, da moja deca nemaju a ja mogu da im pruzim to sto im treba. Mojoj zeni je sve tesko, sta god uradi, niko joj ne valja, pocev od njene majke, mene, moje majke, brata, snajke itd. Ceo zivot kuka i kuka. To najbolje radi i ume. Srecom kod mene smo u kuci. Da zivim kod nje, isterala bi me sto puta. Ceo zivot izdrzavam celu porodicu, sve placam, njenu platu niti znam kolika je niti mi treba, niti me zanima. Ceo zivot kuka kako ja nista ne radim, a meni radni dan nekad traje i po 20 sati. Letovanje, naravno ne moze da se propusti, malo je 7 dana sa muzom, ali zato u drugoj turi nije malo jos 7 dana. Pritom radi u drzavnoj firmi i ima svake godine mesec dana odmora, a ja radim pvt i mnogo puta nemam ni nedelju slobodnu. Tako da zene, ne kukajte. Svuda ima kukolja. Ove sto kukaju da im muzevi imaju ljubavnice, porazmislite se zasto ih imaju. To sto biste unistile muzeve posle braka, samo da mozete, govori o vama i samo vama. Toliko mrznje, sebicluka samo pojedine zene mogu imati u sebi. Napominjem jos jednom, svaka cast pojedinim zenama, i ne bih da kvarim misljenje o lepsoj i neznijoj strani, iako je ovde vecina komentarima nastrojena prema muskarcima kao razjareni psi.

    • 12. januar 2019 | 23:05

      Friend

      @Neko

      Nažalost, takve su većina žena. Da sam znao da će ovoliko nepravde biti prema meni kao suprugu i ocu ne bih se nikad ženio. Nego, hteo sam da imam dete, i imam ga hvala Bogu, i ona je razlog zbog kojeg se budim, mnogo sam vezan za ćerkicu i ona za mene. Medjutim, ja imam državni posao, i radim još jedan, žena ne radi. Oko deteta se trudimo zajedno. S tim što ona malo više sprema klopu za nju a ja sam zadužen za zabavu i naravno uskacem i u njen deo posla, dok ona sa detetom ne provede ni pola sata u igri, i non stop je nešto kao smatra, vadi se na to kao me valja mnogo da joj se udovoljava. Ono zbog čega ovde pišem je to da je zena prema meni jako loša, maltretira me psihički a i nasrce fizički, pokušava da manipuliše samnom i radi na tome da me odvoji od mojih jer ih ne podnosi, u društvu me omalozava. Ne, ja se ne plašim nje, branim se maksimalno, branim se jer ne želim preteram jer zbog zakona ima da me nema, i onda dolazimo do onog glavnog-razvod. Reći ćete, pa što se ne razvedes. A sta mislite, gde će biti dete ako se razvedem?? Dete je razlog što trpim, jer bez nje ne mogu ni jedan dan a kamoli da je ne vidjam danima. Ona je u vrtiću dok ne dodjem s posla, za to vreme zena je kući odmara, kad se vratim, ćerka samnom provodi vreme, hranim je, ponekad joj i ja spremim da jede, svaki put je ja okupam, osim kad radim drugi posao vikendom pa dodjem kasnije, samnom spava. Ne želim da se predstavljam ovde kao neki super otac, već da ako mogu da vam prenesem sreću koji živim zbog nje i strah koji imam zbog napravde, zakona i društva. A znam, siguran sam da danas mnogo mladih očeva ima ovih problema od kako je novog zakona. I naravno ima loših očeva ali to nema veze, svi smo u isti kos, bio dobar ili loš!

  • Iain

    12. januar 2019 | 07:09

    U Irskoj se isto sve deli na pola kad dođe do rastave braka.

  • Ivana

    12. januar 2019 | 01:53

    Koliko zenomrzaca u komentarima to je strasno! Ja cu samo reci: KAKO ZRACITE TAKO I PRIVLACITE! Ako vam je jedini adut novac, ili smatrate da je to jedino sto mozete da pruzite, ocigledno je u kome je problem. Trziste funkcionise na sledeci nacin, dokle god ima potraznje bice i ponude, to objasnjava sve.

  • Milorad

    12. januar 2019 | 01:05

    U Srbiji mlađe žene ne vole dobre ljude, i tu naj više dolazi do kraha braka. Kod ovih drugih, opičenih, ne smeju da zucnu. A meni takva ne treba, pa makar ne imao žensku nikad. Mišlenja sam, to važi za oba pola, ako ne može da se nađe normalno, što kaže Radašin, da to bude čovečanski, onda je bolje ostati sam, i tako ostaviti centre nekakve moći, bez posla.

  • Milorad

    12. januar 2019 | 00:40

    Znam čoveka, koji je svoju suprugu gledao 30godina u krevetu kao biljku, prao je, presvlačio je, spremao 2 slave potpuno sam. Rodila mu je 2 ćerke i sina, sina koji je poznati reditelj. Gospodin koji je gledao svoju suprugu, preminuo je pre 5-6 godina u 100-oj godini života. Toliko o požrtvovanosti u braku. lako je otići, a mnogima je teško živeti sa izazovima, kao što imam običaj da kažem ljudima koji se hvale sa koliko žena su bili. Ja im kažem jaka mustra puno je lakše to uraditi, nego ne uraditi, i sad ste vi frajeri.

  • Milan

    12. januar 2019 | 00:23

    Imam dva druga , jedan ozenio Albanku , drugi Beloruskinju. Jedan u braku 13 godina drugi 7. Postovanje, ljubav, deca. Ali te zene su vaspitane drugacije sa ljubavlju i tradicijom. Zato , Srbi , ili u Albaniju ili u Belorusiju po neveste. Ustvari gde god , samo izbegnite ovo balkansko zlo. Ko u Srbiji trazi zenu bolje odma konopac da kupi i izbegne muku. Pre ili kasnije svaka ode u Pozarevac na friziranje.

    • 12. januar 2019 | 01:29

      Milorad

      @Milan

      To kod dobrih muževa se ide na friziranje, u Požarevac, kod loših, malo sutra friziranje, ima da bude čupava i ne obrijana.

    • 12. januar 2019 | 08:55

      Н. С.

      @Milan

      Другови су некога оженили, а кога сте ви оженили?. Изгледа да вама треба безплатни слуга а не жена.?. Кажете ТРАДИЦИЈА. Шта је за вас традиција?. Довести неписмену Албанку, коју дебело платите њеним родитељима, и ви сте онда фрајер. Па да. Њој је све добро, јер је живела у кући где их Бог Свети зна колико има, тако да за боље незна, и онда је лако вама бити газда. Чујете ли ви себе: ''газда''. Како то лепо збучи кад је жена у питању. А јел' би ви волели да вам неко буде газда?. И то такав газда, да сте задовољни све што вам да. Значи доведе вас да рађате, перете, пеглате, бринете о кући, радите све што вам се каже и наравно ЋУТИТЕ, јер газда мисли за вас . Е па тако драги газда, боље останите сами, и на време купите тај конопац

    • 12. januar 2019 | 10:08

      Milan

      @Milan

      Ja sam imao srece i nasao zenu , majku i kraljicu za koju bih sve ucinio. Takva je i ona prema meni. Medjutim, ja sam jedan od milion. Za sebe nikada nisam mislio da sam "gazda" niti bih voleo to da budem u kontekstu u kom Vi mislite.Hteo sam da kazem da je 99,9 % zena u Srbiji na nivou "Zadruge" , na zalost. MUSKARCI TAKODJE..., samo bih dodao da su za razliku od zena jos i neverovatno glupi. Ako bi muskarac zeleo da pronadje zenu kakvu ja imam ili zena muskarca kakvog moja ima , videli bi da je to na nivou statisticke greske u ovoj moralno raspaloj drzavi. Nadam se da ste sad malo bolje shvatili sta sam hteo da kazem. Srdacan pozdrav i sve najbolje.

  • Ja

    12. januar 2019 | 00:17

    Najbolje da prestanu mame i tate da uzdizu decu i da nauce decu da i problemi najlakse se resavaju zajedno, a ne da jedan ispasta a drugi uziva. Mladi vise neznaju da se strpe da zategnu zajedno da postignu i da uzdizu decu zajedno. Mame i tate nemaju pravo da se mesaju, to najvise vodi do razvoda. Pustite mlade da zive kako znaju ako pogrese nauce od greske i teraj dalje kao svi mi ranije. Zbog razvoda deca ispastaju najvise ni tamo ni tamo, deca pate. Zaboravite da gurate cerke za dobru udaju umesto za udaju iz ljubavi to nemoze nikad dugo da funkcionise i da budu sretni

  • Ffgg

    12. januar 2019 | 00:13

    Jeste

  • Ja

    12. januar 2019 | 00:02

    O koliko nepismenih ljudi na jednom mestu, a prave se pametni. Radim, zaradjujem gotovo duplo više od supruga, učim, vozim decu, kuvam, perem, peglam, obavljam čak i muške posliće. Mogu da "potegnem". Živimo skladno i znam da sve što imamo, stekli smo zajedno. Nije bitan novac, ko je koliko uložio već zajednička gradnja ljubavi, razumevanja, dece i imovine. Sav taj trud je obostran i zato pripada podjednako oboma. Primitivni Balkanci koji još žive u srednjem veku i ne znaju da se NE MOŽE piše odvojeno, nisu čuli za jednačenje suglasnika... smatraju da žena ne može da "potegne" , neka paradiraju sa njima sličnima i klone se žena. Pozzz...

    • 12. januar 2019 | 00:06

      DD

      @Ja

      Bravo ali koliko takvih žena ima? Ima ih poprilično koje gledaju pre svega da se dobro udaju a rade ako baš moraju.

    • 12. januar 2019 | 00:10

      Ana

      @Ja

      Dobro mi smo primitivni, ti si na nivo. Ovde puno pisu na telefon pa se desi da pogresis. Ja i ne perem i kuvam sama i decu ne gledam sama, sve radimo pola pola i to vec 20 godine. Ne hvalim se kolko vecu platu imam od muza, jer je to zajednicko i ne razmisljamo o tome ko kolko vise ima. Bas sam primitivna dobro da ima tako pametnih i savremenih kao sto si ti da nas nauci

    • 12. januar 2019 | 02:19

      Milorad

      @Ja

      Pa nemoj tako! pa da su nepismeni, ne bi pisali komentare.

    • 12. januar 2019 | 09:06

      Н. С.

      @Ja

      ШТА СТЕ ВИ. Г- ЂО ИМАЛИ ИЗ МАТЕМАТИКЕ?. МИСЛИМ ДА ВАМ НЕКЕ РАЧУНСКЕ РАДЊЕ НИСУ НИКАКО ИШЛЕ. САСВИМ СТЕ СЕ ПОГУБИЛИ У ТОМ ВАШЕМ ДОКАЗИВАЊУ. А ИЗВИНТЕ, ГДЕ ЈЕ ВАШ Г-ДИН СУПРУГ КАД ВИ ТО СВЕ РАДИТЕ?. ЈЕЛ' ОН НА СЛУЖБЕНОМ ПУТУ?.

  • Xpiria

    11. januar 2019 | 23:31

    Otac sam dvoje dece,razveden više godina, deca su pripala meni. Sud je odredio alimentaciju iako je nisam tražio. Za ovih nekoliko godina na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko puta je ona isplatila istu. Nikad je nisam tražio niti ću. Ovo pišem samo zato što žene ne da nisu ništa bolje nego su uglavnom mnogo gore što se toga tiče od muškaraca.

  • Milorad

    11. januar 2019 | 23:30

    Boga mi, moja mene trpi, a i ja nju, već skoro 40 godina, za to što imamo divnog sina. Ne rastura se brak samo zbog nečije preljube, niko ne treba da pređe preko preljube, a ovo sve drugo može da se toleriše, pod uslovom da postoji razumnost odnosno normalnost između polova, kao na primer: dolazi mlada žena ispred kapije preduzeća i njen muž, glupi seljak izlazi iz hale i na kapiji vadi iz novčanika 20 dinara i daje supruzi, i ja kao puno, puno stariji od njega kažem mu, "Svaka ti čast, ti si bre gazda" a on će meni na to, " Mora da se zna gazda" ja mu kažem, e glupaku dolazi ti žena iz sela u grad da bi joj ti dao 20 dinara. Znam ima idiota koji ne smatraju ženu za ništa, kao i obrnuto, a to ne valja ništa. Ako se ceni žena i muž, danas jedemo crni luka i hleb. Ima da se volimo i cenimo i u dobru i zlu. Takve osobe ostaju u braku. Drugačije nema šanse.

  • Jole

    11. januar 2019 | 23:05

    Pa da bi doslo uopste do razvoda i alimentacije ,mora neko da udje u brak i napavi decu...Ko nije spreman da snosi rizik braka tj. razvoda stvarno je za zatvor ako ne placa alimentaciju kao sto rade Ameri,jer druze valjda si bio svestan sta radis i sta potpisujes pa sada snosi posledice ko ti je kriv....

  • Dime

    11. januar 2019 | 22:59

    A zasto se u ovoj zemlji podrazumeva da deca ostaju sa majkom? Da li ocevi imaju neko pravo ili ne?

  • Milorad

    11. januar 2019 | 22:57

    Poenta da ove mlađe generacije žena od 80-ih pa na ovamo, nisu baš svoje. Ne mogu prići ni korak ženskim generacijama 50-60-70-ih godina, ni u čemu. ove današnje su bljak.

    • 11. januar 2019 | 23:50

      Mira

      @Milorad

      Hvala puno 78 godiste :) Bravo ove danasnje samo gledaju da je njima dobro a ako dodje do problema onda ih ne zanima pokupe se i podju

  • Sandra

    11. januar 2019 | 22:55

    Zalosno koliko zene misle da moraju da uniste bivseg. Ako naso drugu srecan put boze svasta, nemogu nikog da drzim na silu. Idi dok si mlad .... Zar mi nije lakse da odkacim budalu skroz nego da se godinama dalje vidjam i raspravljam sa njim. Interesantno da ovde u komentarima uvek su muskarci krivi

    • 11. januar 2019 | 23:07

      Caka

      @Sandra

      Da li si ti zeno pismena?uopste nije rec o partnerima vec o DECI i obavezi oba roditelja prema toj deci.Ocigledno nisi ni samohrana majka dece jer bi onda znala koliko je tesko izvesti ih na put i koliko novca treba da ta deca zive(neke od nas su i podstanari sa tom decom dok su tate ostale kuci sa drugom zenom)

  • Dixi

    11. januar 2019 | 22:52

    Citam i neverujem sta i kako ljudi gledaju na zivot neduznih bica koja su tudjom voljom dosla na ovaj svet pa su postali predmeti rasprave i teret roditelja.A sta i kako postupiti sa ocem koji uplacuje 7000 alimentaciju i jednom mesecno dodje da vidi sina od 4 god a ni poruku ne posalje da pita kakp je za tih mesec dana a o njegovim roditeljima tek i da nepisem.Nisu unuce videli 3 god a niko im nikada nije branio.Oni misle da sa tim novcem se moze sve tj da su platili svu brigu oko detete.I sta u tom slucaju se dalje moze preduzeti ?

  • Marija

    11. januar 2019 | 22:51

    Pricate svi za mamine sinove a niko za tatine prinzece, koje spavaju do 12 sati i ne rade nista. Zasto moj sin da daje nesto takvoj sto nikad nista nije radila i mislila da moze da dodje da komanduje i da se obogati. Moze ali moze kod njenog tate. Nije nesposobna pa nek radi a za dete uvek ce da bude i da dobije ali ne pare da ona trosi nego sve sto treba da dete ima kupimo i pare dobiva kad dodje pred izlazak uvek da moze da se provede dete ali ne mama. A to sto hoce da deli, nek podeli to sto je ona stvorila a ne ja za mog sina. I jeste moj mamin sin, jer je vaspitan, pun ljubavi i postovanja a ne glup.

    • 12. januar 2019 | 01:26

      Sara

      @Marija

      Takav mamin sin nikad nece biti srcan,jer ce mama da mu trazi zenu koja mu odgovara,a ni jedna joj nece odgovarati za njenog sincica!Iz komentara se vidi da je zena teska!Pusti sina da sam resava svoje probleme...

    • 12. januar 2019 | 04:16

      Tanja

      @Marija

      Sa takvom majkom, nije ni čudo što se razveo. Svaka čast, mora da ste usrećili sina! Najbolje bi bilo da sa Vama bude u braku, a ne da gradi svoju porodicu. Degutantno!

  • Veteran

    11. januar 2019 | 22:50

    Ako pričate o sticanju u zajednici žena i nemoze nešto da stekne,ipak je muškarac po tom pitanju glavni a i više može da povuče, to se zna,zato žene ne bi trebale puno da razmišljaju jer kad razmišljaju svašta glupo smisle uglavnom...

    • 12. januar 2019 | 07:48

      Тодорић

      @Veteran

      Тачно брате,ја сам једног паметног као ти издржавала,а он се хвалио како да нема њега ништа не БиХ успела,па је добио отказ.Роба са грешком је враћена мами и тати.

  • Otac

    11. januar 2019 | 22:50

    Citam komentare i zgrazavam se na komentare zena koje od sebe prave velicine sto podizu decu. To je nesto sto samo one mogu. Znam da se ovaj komentar nece svideti ni jednoj zeni ali sve i jedan normalan muskarac je u svakom smislu sposobniji od zene pa i u podizanju deteta. Tvrdim to i stoim iza toga. Organizovaniji, pazljivoji, razumniji, pedantniji...

    • 11. januar 2019 | 23:01

      Sanja

      @Otac

      Zena sam i posrzavam te do pola :) Upravu si da ovde majke sebe i svoju decu mnogo dizu. Ali da su muskarci bas bolji nego majke .... ja mislim da smo isti kada je ljubav tu :)

    • 11. januar 2019 | 23:23

      Rosa

      @Otac

      Ne znam ni jednog takvog! Niti nekoga ko ga zna.

  • Lili

    11. januar 2019 | 22:44

    Kako citam ovde, ovde samo majke koje nemoze da rade i sa zavrse sve oko dece. Se pitate kako su i ranije zene radile i gledale decu i kucu i sve. Najlakse je naci budalu koja treba sve da placa. Ali razmislite ta deca porastu i onda nema vise alimentacije. Sta onda??? I zasto deliti ono sto je vec bilo tu pre braka? Jer bi vi zene kad je muz na miraz dale pola kuce i imovine bivsem? Neverujem. Otac treba mesecno da uhvati dete za ruku i da kupi detu sve sto je potrebno a ne da trose zene kako one hoce i zive i deca i mame i tate, i svaki otac zna da stvarno te pare dobiva dete.

  • ....ja....

    11. januar 2019 | 22:40

    Treba formirati drzavni fond iz kog ce deca redovno dobijati alimentaciju a nesavesnim roditeljima naplatiti dug prema fondu sa kamatom.... tako deca ne bi ispastala ni dana sto se finansija tice....

  • Dara

    11. januar 2019 | 22:32

    E to vam je kad se udajete za pare, inostranstvo, itdPrvo razmislite Nije sve u parama i u lepoti.

  • Malena

    11. januar 2019 | 22:32

    Budi srecna sama sa sobom, samo svoja, svesna svojih mogucnosti i činjenice da decu uvek radjas sebi. Obavezno se osposobi za posao koji ćeš da radiš samostalno, nikada se ne vezuj za muža poslovno, i nikad, nikada ne idi u njegovu kuću, a naročito ne kod njegovih roditelja. Nikada ne zaboravi da dobre prilike u životu ne treba propustiti, život je kratak!! Muškarci varaju, oni sa lovom češće, oni bez love kada im se posreći, ali svi varaju... i najvažnije... nikada se nemoj udati za prvog, prerastes ga brzo i shvatiš da je moglo mnogo bolje!! Dok sam to sve i sama shvatila, potrošila sam dosta živaca na pogrešnog koji sada nema love, ne placa alimentaciju, a posle razvoda sam mu sve ostavila, jer Bože moj, pa on je sve stekao sam dok je igrao tenis, a ja završavala poslove u njegovoj privatnoj firmi... i tako, kolo sreće se okreće!! Sreća pa sin nije m njega!!

  • Ja

    11. januar 2019 | 22:19

    Najbolje podeliti i prepisati na decu. I gde je tu problem, alimentacija da se placa deci na knjizicu, da nemoze da se dize, i da imaju stvarno deca nesto od tog a ne mame. A mame i tate nek izvole na poso.

    • 11. januar 2019 | 23:01

      nenad

      @Ja

      a dete pocne da kocka sa 13 god. I izbaci te iz kuce

    • 12. januar 2019 | 07:57

      Тодорић

      @Ja

      А да грицкају гранчице уместо кифли док одрастају? Знаш ли ти колико деца једу?Колико брзо им имали одећа и обућа? Колико коштају књиге,превоз,култура,што ти очито не уважаваш?

  • Dis

    11. januar 2019 | 22:12

    Ma vise se niko ne zeni i ne udaje tako da nece imati sta da dele .

  • Realno

    11. januar 2019 | 22:11

    Narode mi zivimo u Srbiji,molim vas ko je od vas sta stekao svojim radom?ovde se zivi generacijama u jednom domacinstvu i uglavnom zensko odlazi u muzevljevu kucu .Cime se vi u stvari busate?onim sto su vam mama tata baba i deda stekli!?znamo dobro da u poslednjih 30 godina niko nista nije kupio od svog rada znaci ili nasledio ili digao kredit sa ZENOM pa kupio a isto tako znamo da su u poslednjih 20 godina muskarci teske lencuge pa im je lakse da zive kod mame i tate i da ih oni finansiraju sa sve pridoslom snajkom i stvorenim potomstvom.Naravoucenije ZENE ne udajte se u tudju kucu ne radite ne odrzavajte ne trosite svoj zivot na tudje jer nikad necete biti deo tog vec odmah stičite zajedno nesto novo ili budite podstanari bar znate da na cemu ste.Tuzno i ruzno ali kad je vec zakon u Srbiji takav druge nema.

    • 11. januar 2019 | 22:33

      Milorad

      @Realno

      kakve to veze ima ko šta je stekao i od koga živi. Kako možeš reći da su muškarci lenčuge. I oni što pošteno rade, zaradili mog dedu, u propaloj državi. Tako da, zadrži svoje mišljenje za tebe, jer ne mogu svi da budu vredni kao ti. Muka mi je od takvih pametnih tipova.

    • 11. januar 2019 | 23:37

      Majka sinova

      @Realno

      Neznam kave lencuge imas kuci, ja imam muza i 2 sina svi radimo, ali tesko naci snaju jer gospodje misle da moze da leze i da uzivajuu nasim platama. To ti je realno. Pa normalno da nisu ni moji sinovi glupi da uzmu takvu zenu. Mi smo stvorili radom i u zadnjih 30 godine polako ali moze se. Lako je da se dodje na gotovo i da se otima.

    • 12. januar 2019 | 08:27

      Stam

      @Realno

      Pokrij se uusima

  • Patriota

    11. januar 2019 | 22:11

    Dati alimentaciju,ali tako da je deca koriste a ne zena.

  • Ana

    11. januar 2019 | 22:08

    Ako su zajedno radili treba se podeli, ali samo to sto su i zajedno stekli a ne sto je napravio vec deda od muza. Ja nikada nebi mogla muzu ako bi doslo do razvoda da uzmem kucu koju su gradili njegovi iako smo menjali puno toga zajedno. Ali nebi se ni ponizila da trazim da mi placa nesto, za decu ok, ali meni... Zasto bi zavisila ceo zivot od njega? Zene pocnite da radite da imate svoj dinar a ne da molite muza ili bivseg muza za pare da kupite tampone. I zasto nekoga unistiti zato sto nece vise samnom, nemora i druge mame imaju lepe sinove, a i malo sama, da ne perem ne kuvam ne pravdam se nikome je sigurno lepo. Ne planiram da se razvedem, ali nebi ga ni unistila nit bi sebe ponizila, naravno nebi mi bilo svejedno ali ipak. Sve prodje i zivi svoj zivot i vidi pozitivne strane a ne kako da ga unistis.

    • 11. januar 2019 | 23:03

      Sanja

      @Ana

      Vidis pokazale da hoce vise nego sto su one donele. :) Joj jadni su ovi mladi muskarci - kakve ih cekaju samo da ih uniste i da se udaju zbog korist, jos ako rode dete onda postaju bogilje

  • Miki

    11. januar 2019 | 22:03

    Najbolje da se zakonom uvede predbracni ugovor .

  • Nije nego

    11. januar 2019 | 21:54

    Lako se utvrdi kome sta pripada. Zakon je pravljen tako da rasturi brak odnosno da stavi zene u privilegovan polozaj. Doterao je dotle da moze u slucaju da je zeni vruca supa da kaze daj pola imovine, i placaj alimentaciju a jos cu te vec nekako uceniti zbog dece. Namerno se to radi, nisu ni ostali zakoni bolji. Izjednacavaju se prava a nemoguce je jer musko i zensko nisu isto. Zene treba da imaju svoja prava, muskarci svoja i bilo bi super. Izjednacavanje je pogubno. Ali ako se vec upraznjava, nije problem, za pocetak svi koji podrzavate ravnopravnost muskaraca i zena izjednacite racunanje rejtinga u šahu. Ako to nije moguce o svemu ostalom je bespredmetno raspravljati.

  • sneza

    11. januar 2019 | 21:49

    Zena radja a to ne moze da se nadoknadi nikakvim novcem na svetu a muskarac samo radi a pritom pored zene ima i ljubavnice hahaha oni su bezisecani egoisti cast sa izuzecima ali i to su retki muskarci.

    • 11. januar 2019 | 22:13

      Ja

      @sneza

      Već u komentaru izgledaš kao žena koja bi uništila život nekom dobrom ocu. Cinična si.

    • 11. januar 2019 | 22:38

      srndak

      @sneza

      E moja Sneza!!! A sta dok muž radi dvoja posla da bih pružio i omogućio porodice sve, a žena od 13 godine braka nije ni radila 5 godina (i to samo 3 dana u sedmice po 4 sata na dan), muž plaća ženi putovanje svaki 14 mjeseci preko okean do Srbije od 2-4 mjeseca odmor, Muz se razboli i posle velike operacije nakon dva dana vanka bolnice muž pronađe da mu Žena ima LJUBAVNIKA i posle mjecec dana Žena uzme djecu i ostavi muza, šta onda??? Na žalost “većina” Žene misle da su uvijek u pravu i gledaju da uništite čovjeka koji im je sve pružio... samo sto su sebične i nemaju obraz.

  • J

    11. januar 2019 | 21:37

    Nije sve crno belo, ima losih oceva, ali i losih majki. Nijednom roditelju nije lako da bude "samohran". Nijedan zakon ne moze odredi i uredi ako nisi covek i ako nemas trunke svesti da su deca tvoja isto koliko i njena/njegova.

  • Slavko kt

    11. januar 2019 | 21:25

    Ako je moja greska dajem sve ako je njena samo novac

  • Yoo

    11. januar 2019 | 21:23

    A kad zena lazno optuzuje i to se dokaze ...a deca ispastala instucionalno zlostavljanje zbog istih onda nikom nista jel ? Majka je to....omg no comment

    • 11. januar 2019 | 21:25

      Hm...

      @Yoo

      Ako gledas tako.... Sta onda sa ocevima koji zlostavljaju i majku i decu? Njih je vise nego tih zena koje pokusavaju da se ogrebu o zakon.

  • 1111

    11. januar 2019 | 21:20

    neke zene zasluzuju i vishe od polovine nakon razvod chak i ako nisu zaradjivale ni trecimu muzevljeve plate. Dobrimos u kuci je bio ogroman. Medjutim ima zena koje misle da podizanjem nogu su stekle polovinu imovine. Neke zasluzuju porciju neslanog kachamaka i kolac u ledja.

  • Raso

    11. januar 2019 | 21:15

    Zavisi,ako muskarac ima imovinu,stecenu prije braka,onda tu zena nema sta da trazi,sto se tice alimentacije,to je u redu,i to svakako treba platiti,jer to su valjda tvoja deca.

    • 11. januar 2019 | 21:22

      Hm...

      @Raso

      Ima. Ako decu ona cuva dok ih on vidja tamo neki vikend, ima pravo u ime dece i na imovinu. Napravio decu? E, pa izdrzavaj decu. Sve tvoje je i decije. A dok deca ne porastu, majka trosi za potrepstine. Ne mislim da ugradjuje sebi silikone i dl, ali da pruzi deci najbolje sto moze iz tog braka sa njihovim ocem- ima prava. Ili bre, uzmite decu pa ih cuvajte a zene da dodju da ih obidju kada im dune? Mislite lako je nemati privatnost ni u toaletu?

  • Bole

    11. januar 2019 | 21:12

    Na decu ne smemo zaboraviti,nismo se od njih razveli.Ali ako neko smatra da žena troši novac na sebe,a ne na decu treba je kazniti kao i muškarca koji ne plaća alimentaciju.Naravno sve mora da bude dokumentovano!Zato muškarci čuvajte račune,priznanice,izvode iz banaka(transakcije) da sutra ne bi došlo do zloupotrebe.

  • Vanja

    11. januar 2019 | 21:04

    Zato se mnogi muskarci ne razvode nego lepo zive momacki i trose kako hoce

  • Crni

    11. januar 2019 | 21:00

    Alimentacija ili na Srpskom izdrzavanje je za decu a ne majku bar tako pise u presudama koje sam citao. Kako i nasta koriste majke alimentaciju je ponekad sporno ali i vrlo tesko dokazivo mada nije nemoguce, a sto se tice neplacanja imam samo jedno reci idioti sto su decu pravili ako nece da ih odgajaju ili izdrzavaju? Neplacanjem samo dokazuju svoju zrelost, odnoz prema porodici i u krajnjoj liniji Drzavi. Mada je nekada opravdano ali je u najmanju ruku nekorektno. Inace uglavnom je lako i jednostavno dokazivo vlasnistvo nad nekretninama odnosno cijim parama i kako je placeno ako postoje nekakvi papiri, ali je kod advokata nepopularno, dugo traje pa izbegavaju. Sve u svemu ima idiota sa obe strane a i treca Drzava centar za socijalni rad i Sud umeju da neretko majsorski zakomplikuju ionako lose odnose.

    • 12. januar 2019 | 02:02

      MAMA

      @Crni

      Konačno jedan normalan komentar, taman kako treba, pri tom i vrlo pismen.

  • Gile

    11. januar 2019 | 20:48

    Udaju se za nekog bogstog rode dete a posle ucenjuju bivseg maza. To je slika devojaka u Srbiji.

  • Tijana

    11. januar 2019 | 20:45

    Muškarci koji misle da ne treba da daju ženi nista,ok,slažem se.Dajte onda polovinu onoj koja to zasluzuje,svojoj majci,onoj koja vas je rodila,pazila,hranila i koja vas tako nesigurne i iskompeksirane i dalje bezuslovno voli!

    • 11. januar 2019 | 21:25

      Margo

      @Tijana

      Može tako! Pola kevi, pola u grob ne nose! A deca će već da se snadju!!

    • 12. januar 2019 | 08:38

      Ja

      @Tijana

      Onda I vi da date majkama, koja vam. Je kupovala šminke, lakove za nokte, i ničemu drugom vas nisu naučile osim da se oslanjati na grbacu buduceg muzi ili trenutnog ako si udata već.

  • Гаги

    11. januar 2019 | 20:45

    Ако уплатите алиментацију на рачун, ко гарантује да ће се испоштовати намена. Углавном су деца оштећена, нажалост.

    • 11. januar 2019 | 21:06

      Neko

      @Гаги

      Prave majke i zene to nece dozvoliti...Tako da molim te nekoristi decu da bi opravdao ovakvu glupost...Hvala!!!

    • 11. januar 2019 | 21:26

      Margo

      @Гаги

      Kolika je alimentacija, svakako neće da se ovajdi! Bez brige!

    • 11. januar 2019 | 21:33

      Hm..

      @Гаги

      Primer... Prosek dvoje dece. Dva para patika od po 1500-2000din=4000din max + jakne 2x prosek 3000din=6000din (vec smo na 10 000din, a gde je donji ves, carape, cizme, cipele, pantalone, bluze, dzemperi, majice, haljinice, suknjice, trenerke itd od garderobe, hrana, igracke, posteljina, higijenski pribor, peskiri, pidzame, mozda novi dusek ili krevet, i jos 300-1000 cuda koja dete zeli a ne moze imati, lekar i lekovi......), pa onda izadjite sa racunicom i potvrdom o zloupotrebi.

    • 11. januar 2019 | 21:37

      Sram vas bilo

      @Гаги

      U kom to filmu reci mi da i ja pogledam... Dete sam razvedenih roditelja, otac mesecno daje 30hiljada za brata i mene, majka radi za 35hiljada, stan su nam kupili baba i deda(ne placamo kiriju) i dok se plate svi racuni, hrana,dzeparac, garderoba, patike, jakne, ekskurzije,knjige(...) sta nam pa i ostane? Samo sto moj otac nikad nije doveo u pitanje da li se te pare trose na nas, jer za dva tinejdzera 30hiljada je zaista da se ima za najosnovnije. On licno nama uvek da jos i hvala mu sto je normalan za razliku od mnogih ovde.

    • 11. januar 2019 | 21:54

      Dina

      @Гаги

      Onda lepo platiš polovinu računa za to dete struja, voda, komunalije....mesečne hrane koje pojede dete, polovinu troskova za škole, aktivnosti, garderobu, užine i sve sto je neophodno u jednom mesecu. I onda dođemo do veće cifre nego sto je alimentacija.

  • vasa paris

    11. januar 2019 | 20:38

    Sta si donela to i nosi

    • 11. januar 2019 | 21:34

      Hm..

      @vasa paris

      Znaci, donela na svet i decu. Nosi decu. Bravo za tate sa tim misljenjem! Ako nemas dece, nemoj ih imati. Ako imas, ostavi ih na vreme.

  • Nekad

    11. januar 2019 | 20:36

    Ne sigurni, ne srećni, ne kulturni, ne pismeni, prosti lhudi sa prostim razmišljanjima. Pa da krenemo sa računicom: Pasta, prašak, omekšivač, struja, peškir, šampon, češalj, frizerske usluge, peglanje, struja, voda, telefon mobilni, hrana, užina, školski pribor, odeća, obuća,.... Mnogo više od tih tvojih obračuna, a vreme koje utrošim za učenje sa detetom, roditeljski..... Sram da vas bude, sve do jednog

    • 11. januar 2019 | 20:47

      Nema imena

      @Nekad

      U pravu si danasnji ocevi samo naprave dete a za njih ih dalje zabole cast izuzecima!

    • 11. januar 2019 | 20:49

      Lala

      @Nekad

      Preuzimanjem dece preuzela si sve te obaveze.Koliko muskaraca su i bolji roditelji i vise zaradjuju i imaju bolje uslove za zivot deteta pa ne mogu da dobiju dete zbog katastrofalnog zakona.Brdo zena uzima decu samo da ne bi morale nista raditi

    • 11. januar 2019 | 20:59

      Ne verujem

      @Nekad

      Osim uzine,odece,udzbenika i pribora,za ostale stavke da te bude sramota.Rodjenom detetu brojis struju,vodu,peskir,PASTU ZA ZUBE,prasak,omeksivac??To dete potrosi tonu praska,kubik omeksivaca i kilometar peskira mesecno?Svaki dan ide kod frizera?CESALJ?Zaboravila si posteljinu.Sram te bilo.

    • 11. januar 2019 | 21:07

      Bole

      @Nekad

      Radi pa zaradi,a alimentacija treba da bude utrošena na dete i samo dete!

    • 11. januar 2019 | 21:08

      Neko

      @Nekad

      Konacno neko normalan, bravo

    • 11. januar 2019 | 21:29

      J

      @Nekad

      A gde su neprospavane noci zbog temperature, lekari, zubari, nocni izlasci,....

    • 11. januar 2019 | 22:07

      hekata

      @Nekad

      Nepismeni? Prvo se ti opismeni, pa piši o ljudima, kako ti kažeš, sa prostim razmišljanjima....

    • 12. januar 2019 | 08:50

      Opet

      @Nekad

      Zato država i zakon u većini slučajeva ne treba ostaviti decu majkama kad već nema da ih izdržava. Ne, ajde deca kod majke a tako će sve da plaća a pritom da ne vidja decu po dve nedelje, prosta si!

  • Pošteno

    11. januar 2019 | 20:32

    Bilo bi dobro da je pošteno, ali u svakom smislu. Ako oboje rade i oboje su imali jednake šanse za usavršavanje (da bi našli bolji posao) onda ne može da se kaže da jednako doprinose porodičnim finansijama ako podjednako dele i porodične obaveze. Ona(j) koji/a više zarađuje treba da zadrži više. U bilo kom smeru. Čak i ako rade različite kućne poslove pitanje je kolika je cena tog rada? Šta da su nekog plaćali za to? Koliko bi im ostalo? Ni to ne rezultuje ravnim častima. Što se tiče alimentacije, treba plaćati za decu, kod koga god da su. Ali te pare moraju da imaju trag da su potrošene baš na decu i uslov da i drugi bivši supružnik potroši bar jednak iznos, da ne bi ispalo da štedi svoje pare na račun pristigle alimentacije. Pare NIKAKO ne trebaju ići zarad bivšeg zajedničkog života jer bi to značilo da oba supružnika plaćaju jedno drugom taj život, a ne samo u jednom smeru. Ako ne bi bilo na ravne časti ispalo bi da ona(j) koji manje zarađuje treba da plati više zarad više privilegija u prošlosti pa bi to pošlo naopako. Zbog toga takva plaćanja ne mogu da postoje.

    • 11. januar 2019 | 21:51

      Realno

      @Pošteno

      Znači tim parama plaćaš samo robne potrpštine za decu. Šta misliš koliko vredi majčina celodnevna briga oko dece (dok ti i ne pomisliš na njih), kuvanje, pranje, peglanje (dok tebi to radi kućna pomoćnica), to što su budne noću dok su bolesni (dok ti hrčak svojih 8 sati).... Da ne idem dalje. Sad malo uključi taj mozak.

    • 11. januar 2019 | 22:09

      Ma šta

      @Pošteno

      Ma šta kažeš, tu ne računaš ženino čišćenje, pranje, peglanje, kuvanje, čuvanje, i.... Samo ravnopravnost u muškim parama, sve što je ženino delimo. Bruka čak i za muške sponzoruše.

    • 12. januar 2019 | 01:01

      Pošteno

      @Pošteno

      Računamo rad obe strane, kao i to koliko to košta. Kućni poslovi retko koga obogate, i muški i ženski. U mom braku oboje radimo sve i svašta. Ne prihvatam generalizaciju da žene ili muškarci rade više. Tako može biti u nekim brakovima ali nije pravilo. Često vidim da obe strane omalovažavaju poslove koje ne rade jer ih boli samo ono što oni rade, kako god da se okrene. U mom braku se to lepo videlo kada smo zamenili mesta pa se od tada više razumemo i poštujemo.

    • 12. januar 2019 | 14:39

      Pošteno

      @Pošteno

      Zašto ti računaš da žena uvek dobija decu? Zašto decu vidiš samo kao trošak? Zašto ne vidiš troškove kontakta sa decom bez života da njima? Za ostatak se slažem ali samo za deo toga jer dosta toga mora da se radi i bez dece i drugi roditelj isto to radi i kože da radi u željenom starateljstvu. Izgleda da žene odgovaraju meni i "lupaju mi minuse" dok, izgleda pretpostavljaju da sam ja muško i da zarađujem više dok ne radim ništa. Moji komentari su pažljivo napisani da JEDNAKO rade i za žene i za muškarce ali se ro, izgleda, mnogim ženama ne sviđa. Interesantno kako je svet pokvaren.

    • 12. januar 2019 | 14:54

      Pošteno

      @Pošteno

      @Ma šta: Upravo baš računam sve poslove, ko god da ih radi i ne tvrdim da je to uvek žena, niti da su to jedini poslovi koji se rade po kući. Ima i drugih.

  • razvedena

    11. januar 2019 | 20:31

    Dvoje skolske dece imaju deset puta vece potrebe od alimentacije!Knjige,skolski pribor,garderoba,skolskiizleti,sportske aktivnosti,uzina...to su osnovne potrebe skolskog detet.Hrana i rezije su ogromne stavke za svaciji budzet a pogotovao za razvedenu zenu.Bivsi muzevi su uglavnom izuzeti od roditeljskih sastanaka i ucenja sa decom. Oni su slobodni i svoje vreme koriste za svoja zadovoljstva,izlaske,druge zene na koje trose najvise novca.Alimentacija je za njih nuzno zlo i najradije bi je izbegli.

    • 11. januar 2019 | 20:58

      bilja

      @razvedena

      Razvedena,majka dvojice decaka 14 i 11 godina,sporazumno bez alimentacije.Dogovoreno da porodicna kuca,neuseljiva ostane meni kojoj su pripala I deca.Smatrao je da je da mnogo.Uvek sam zaradjivala duplo vise,brinula apsolutno o svemu.Usavrsavala se radi porodicnog napretka.Mnogo vece problem od alimentacije je da on od dana razvoda vise nije video decu.Toliko o očinstvu,samim tim mi ni njegov novac nije potreban.

    • 11. januar 2019 | 21:16

      Izbor

      @razvedena

      Nije ni cudo sto se razvodite kad se uzimate sa dvadeset i pet na primer.Ne znaju ljudi nista a hoce mladi da prave decu posle im neko drugi kriv.Ako je tvoj bivsi muz takav bisu svi, kao sto se ne idaju sve zene zbog para.

  • Ja

    11. januar 2019 | 20:20

    Svi imaju alimentacioni fond, osim naše države. Osnovati alimentacioni fond, država da isplati alimentaciju deci kojoj duguju očevi, pa onda neka juri i naplati očevima i dug i kamatu. Neki očevi po 15 godina dinar od alimenntacije ne daju za dete i nista. Predmeti za naplatu duga stoje po 10 godina po sudovima i nista.

    • 11. januar 2019 | 20:57

      CQ

      @Ja

      Mnogo toga mi nemamo što savremeni svet ima,prvo treba neku bolju svest da izgradimo pa da krenemo nekim putem napred.

    • 11. januar 2019 | 21:01

      Тодорић

      @Ja

      По судовима стоје и други предмети,па ништа...скандалозно су неажурни и није ретко да људи умиру,а спорове наслеђују наследници,па наследници наследника...УЖАС!!!

  • ToVo

    11. januar 2019 | 20:20

    Žao mi je što je tako i što nikako da se nešto promeni u prelepoj Srbiji. Mnogo volim tu zemlju jer tu sam rodjena. Ne živim tu jer sam se udala ali znam da ovde u CH ako se budem razvela jednog dana plaćaće itekako i meni i deci sve što treba takav je zakon i on štiti žene i decu i zbog toga mi je drago jer se ovde svaka žena oseća zaštićeno u svakom smislu. Nadam se da će tako biti jednog dana i u mojoj prelepoj Srbiji.

    • 11. januar 2019 | 20:44

      brka79

      @ToVo

      Uh pa ovde u CH žena može da te uništi. Ako neće da radi... onda moraš da placas i izdržavanje dece i žene. :) Zato se tri puta zapitaj pre nego se ozenis...

    • 11. januar 2019 | 21:11

      Evropa

      @ToVo

      Stara,dobra Evropa je odavno shvatila da bez majki i dece,nema drzave.Zakonodavci,pročitajte malo pametne zakone!

    • 11. januar 2019 | 21:18

      Svica

      @ToVo

      Zbog cega zena mora da de oseca zasticeno?Jel se neke zene plase necega ili?

  • Neimar

    11. januar 2019 | 20:20

    Sve steceno od dana vencanja deliti na pola bez obzira koje vise zaradivao a ako su zena kod dece ti neplacas zeni vec svojoj deci ali prvo dokazat dalisu tvoja deca jer stose tice tiga uvek je toga bilo a danas pogotovu imam slucaj prijatelja do prokletog rata posle neznam jeli rat i prezivijo sedimo zajedno ja on i doktor velikinam prijatelj pijuckamo pomalo pice i zezamose on kaze dokturu znas mi familiju imam dva sina zenu htebi jedno dete za starosti ovi su vec u srednju skolu krenuli ali zena nikako da zakaci kazemu doktor didi kod mene u bolnicu sutra pacemo da vidimo pretrage nalazi cekiranje sperme nalaz nikad dece nije mogao imat pritisak na zenu sve prinala i ondase razvela hocu da kazem kako ima gadova muzeva ili muskaraca tako i zena

  • DARKO 100%

    11. januar 2019 | 20:18

    Svi su u pravu i niko nije u pravu ,najbolje je ono muz na neodredjeno vreme ili zena na neodredjeno vreme😃😉😄

  • Hm..

    11. januar 2019 | 20:17

    Ok. Razveo si se od zene, znaci i od dece. Odrekni se ocinstva i idi. A ako mislis da zena treba da cuva decu koju si joj ti napravio i pri tom da joj ne das ni dinara, onda cuvaj ti decu. Vidi kako ces zaradjivati, cuvati decu, kuvati, prati, cistiti, skupljati, raditi domaci i uciti, igrati se sa njima itd, itd, a pri tom i srediti sebe, naspavati se i imati vreme za sebe da izadjes na kafu barem sa prijateljima. Toooolikoooo potcenjivanje zena....... Neverovatno!

    • 11. januar 2019 | 20:35

      Miloš

      @Hm..

      Nikakav problem samo dajte decu očevima i videćete.

    • 11. januar 2019 | 21:18

      Ih

      @Hm..

      Nema tu problema za njih. Mame matore ce da rade to za njih dok ne dozive mozdani udar. Ljubile ih one.

    • 11. januar 2019 | 21:24

      Pitam se...

      @Hm..

      Nisu svi prosek,neko moze vise da uradi neko manje...Neko je pametan,neko mozda bas i nije.Ne mozes na osnovu toga da li je neko musko ili zensko da kazes e oni su takvi...to ti negde 20 mozda 19 vek.Imas svakave ljude i jednog i drugog pola.To sto vise ima ovih prosecnih ili ispod proseka to je vec druga prica.

    • 11. januar 2019 | 21:44

      Hm...

      @Hm..

      Vec vidim. Jednom mama cuva detevkada ga uzme, da on moze da skita... Drugom rodbina sd okupi da cuva decu dok on i taj j..i vikend uzme decu a nema stalni radni odnos, ode na popidnevnu dremku. Takoreci, deca su kod rodjaka i komsija a ne kod tate. I da ne nabrajam dalje.. Primera koliko hoces. Licno znam sta je vapiti za snom dok obavljas sve poslove i dodatno radis a muz igra igrice i lupeta "a sta mislis, kako druge zene", i pored toga nikada para nemam za sebe i dete jer sve mora kod njega da bude zarad vidih ciljeva koje i dalje cekam da vidim koji su to...

  • Giks

    11. januar 2019 | 20:13

    Dosla s jednom torbom, tako treba I da ide.

    • 11. januar 2019 | 20:40

      Asdf

      @Giks

      Ma nije valjda? E pa nece moci druskane!

    • 11. januar 2019 | 21:12

      Todor

      @Giks

      Jednog dana,kada ti stvarno bude nešto trebalo,doneće ti torbu i otici.A u torbi,veliko nista.

    • 11. januar 2019 | 21:17

      Cica

      @Giks

      Dosla s torbom stvorila rintala i radjala eeee sve ostavila al to sto sam rodila povescu sa sobom a on i ti te cigle i imetak mozete na onaj svet poneti

    • 11. januar 2019 | 21:33

      Ej mentolu!

      @Giks

      Ja sam došla bez torbe! Sad imam sobu samo za torbe! I nigde ne idem!!!! A tebe što je šutnula žena, to je do tebe!!!!

    • 11. januar 2019 | 21:46

      Hm...

      @Giks

      A u ciju to torbu spadaju deca iz tog braka? Hajde digitronu.

  • Stanisava

    11. januar 2019 | 20:13

    Ova količina muškog egoizma potvrđuje činjenicu da u Srbiji nema više pravih čestiti i odgovornih muškaraca, sve su to mamini sinovi... o sopstvenoj deci govore kao o kućnim ljubimcima. Čuješ li računice"koliko može da pojede dete od deset godina" Šta se nama desilo? Samohranih majki sa dvoje i troje dece je sve više...

    • 12. januar 2019 | 01:19

      Milorad

      @Stanisava

      Mi srbi smo glupi. Mi ne znamo kakve devojke imamo, mi smo bre tupsoni, i ako neće naše devojke da se udaju. Idemo da se ženimo sa ukrajinkama, ruskinjama, albankama, a naše jadne, ostaju baba devojke.

  • ja

    11. januar 2019 | 20:10

    Zensko sam, u braku i jedna stvar mi nije jasna. Kako ti muskarci ne pomisle na decu? Ako smatraju da ce zena na sebe da potrosi ok, zene dante spisak sta sve treba za dete pa se dogovorite sta ce ko da plati. Ako zena pare trosi na racune pa i to dete zivi u tom stanu ( kuci), ako zena od tih para kupuje hranu valjda to dete jede... kad bih bila u situaciji da se razilazim reklq bih ocu moje dece izvoli i sam reci koliko i kako ces da uceatvujes? Uostalom pravi muskarac treba da brine i o zeni koja mu je rodila decu u nekoj meri.

  • OKI

    11. januar 2019 | 20:03

    JA SAM SVE OSTAVIO

    • 11. januar 2019 | 21:13

      Cica

      @OKI

      I ja sam ,al ne i decu...nek mu je imovina na cast i obraz nama nista ne treba kad vec neda a deca rastu pa ce sutra raditi i steci a njemu nek je....

  • Rus

    11. januar 2019 | 20:00

    slao sam tri godine,dodjem kući,to mi je gazda...posle tri dana dočeka me ispred zgrade i ubode me ledja.....i ja da joj pomažem?bog sporan,al dostizan.

  • Ivan

    11. januar 2019 | 19:56

    Alimentaciju zene potrose, najbolje muz uzme dete za ruku i kupi mu sta mu treba! Kako zene kazu, sta me briga sad ce da placa!

  • Rodjo

    11. januar 2019 | 19:54

    Od dana vjencanja sta su stekli se dijeli na pola, muzevi neplacaju zeni vec svojoj djeci, zeni se nesto dade sto se brine o djeci. Na Balkanu moze svakako, zavisi kakvu ko vezu ima u Sudovima i koliko love imaju, kod nas Sve za pare. Daleko je moderni svijet od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA