Britanci poludeli za pričom Slobodana Erdeljana (28): Srbin kreće stopama svog pokojnog dede da bi otkrio istinu o njemu

Njegov deda pobegao je u Veliku Britaniju tokom Drugog svetskog rata

  • 0

Jedan Srbin krenuće stopama svog pokojnog dede kada u februaru ove godine poseti Južni Vels, navodi britanski portal "Glamorgan-gem.co.uk". Ovaj medij pre tri godine imao je neverovatnu priču o Slobodanu Erdeljanu i očajničkoj želji da sazna šta se desilo sa njegovim dedom Danilom Ljubenkom koji je u Veliku Britaniju pobegao iz Beograda, tokom građanskog sukoba u vreme Drugog svetskog rata.

Tokom godina, porodica je dobijala nešto pisama i fotografija iz britanskog gradića Pontiprida, ali su oni vremeno prestali. Slobodan i njegova porodica su bili nestrpljivi da saznaju šta se dogodilo gospodinu Ljubenku.

Ljudi na jugu Velsa videli su ovu priču i stupili u kontakt sa Slobodanom.

Rekli su da je njegov deda bio poznat u Pontipridu kao Deni, a umro je 1985. godine od bolesti koju je verovatno dobio radeći kao rudar. Ljubenko je u početku boravio u hostelu, a kasnije je živeo kao stanar u ulici Hovel.

- Moji roditelji, a posebno moja baka, koja je preminula pre nekoliko meseci, uvek su se pitali šta mu se dogodilo. Stvar je u tome što smo oduvek bili prilično skromna porodica, tako da nikada nismo bili u poziciji da istražimo šta se desilo sa njim i gde bi on mogao biti. Sada imam vizu i stići ću u London 21. februara. Planiram da posetim ulicu Hovel i groblje gde se čuva pepeo mog dede - rekao je Slobodan (28).

(Telegraf.rs/glamorgan-gem.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA