Izgladneli vukovi sišli na asfalt i nedaleko od škole počeli da kolju: Užas u selu kod Vranja, noćima se čuje strašno zavijanje (FOTO)

Vlase predstavlja centar za 22 sela u Poljanici, gde još uvek ima dosta domaćinstava

  • 11

U selu Vlase na tridesetak kilometara od Vranja vukovi su zaklali i pojeli psa, svedoče tamošnji meštani. Iako planinsko selo, Vlase predstavlja centar za 22 sela u Poljanici, gde još ima dosta domaćinstava, saobraćaja i prateće infrastrukture, pa činjenica da su zveri sišle na asfalt, uliva strah u kosti ljudima koji tu žive.

Novica Cvetković, koji živi u Vlasu, kaže da ovo nije prvi put da u ovom mestu stradaju psi.

Foto: S. Tasić / Telegraf.rs

- Pojeli su psa, celog, ostavili su samo glavu i kosti, i to na 50 metara od škole. Pre nekoliko godina, ovde se desio pravi pokolj, jer je čopor vukova napravio pravi masakr domaćih pasa u centralnim selima Poljanice, koja se najvećim delom pruža uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom. Dešava se kada je zima duga, kad ima puno snega i kad vuci nemaju šta da jedu, oni siđu u sela.

Foto: S. Tasić / Telegraf.rs

Naši ih lovci jure, ali oni verovatno prelaze na KiM, gde ne mogu da ih gone. Pričao mi je komšija da je gledao kako mu vuci odnose psa. Zaklali su ga, telo razvukli, a glavu ostavili - navodi Cvetković.

On se još seća 2015. godina, kada su vukovi na prostoru Poljanice pojeli čak 36 pasa za jednu zimu.

Foto: S. Tasić / Telegraf.rs

- Ima noći kada se čuje strašno zavijanje, jezivo…Tada znamo da su psi lutalice sigurna meta za vukove, ali gledamo i da naše manje domaće pse sklonimo, dok se oni jači, rasni ne plaše divljih zveri. Vukovi, na njih ne smeju da udare - prenosi Novica iskustva meštana Poljanice.

(S.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.m

    22. januar 2019 | 14:24

    Sto ne dodju ti vukovi da pojedu pse lutalice po opstinama,i ovako ne znaju sta ce sa psima

  • VR

    22. januar 2019 | 14:50

    Vukovi su zaštićeni kao plemenita vrsta,jedino rešenje da ih ljudi hrane da bi bili bezbedni,to je najjeftinije a ako ih odstrele je mnogo skuplje i zatvor.

  • doberman

    22. januar 2019 | 14:19

    a da odvežete pse sa lanaca i date im ikakvu šansu za beg? ne postoji pas koji može da parira vuku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA