≫ 

Novi Sad pliva u smeću: Ovako nikad nije bilo, iz "Čistoće" mole ljude da đubre bacaju u kontejnere (FOTO)

Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija, kažu u JKP "Čistoća"

  • 10

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" apeluje na građane Novog Sada da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena i tako nam pomognu u održavanju javne higijene u Novom Sadu i okolini.

- Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – izjavio je direktor JКP "Čistoća" Vladimir Zelenović.

Užasne slike smeća koje građani ostavljaju za sobom, Foto: JKP "Čistoća", Novi Sad

Takođe, molimo sugrađane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke, koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije.

Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Кontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo.

Da li bi ovako i u svojoj kući, Foto: JKP "Čistoća", Novi Sad

U prilogu Vam šaljemo i dve fotografije iz Ulice Ivana Кosančića, koje ilustruju ponašanje nesavesnih pojedinaca. Ova ulica nije u našem programu održavanja javne higijene, ali će ta lokacija svakako biti uređena. Nažalost takve slike viđamo svakodnevno, u celom gradu. Verujemo da će naši sugrađani uslišiti ovaj apel i da će divljih deponija u Novom Sadu ubuduće biti sve manje.

VIDEO: Huligani lome drveće i ruše kante za smeće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Begej

    12. februar 2019 | 10:58

    Novi Sad, napredno, nema šta!

  • Sudija Dred

    12. februar 2019 | 12:03

    Ko je sve dosao u poslednjih 20 godina u NS, cudo je da neka kuga nije izbila. A gradska uprava sve korumpirani lezilebovici i partijski nesposobnjakovici.

  • Jednostavno

    12. februar 2019 | 12:58

    Zato treba kamere svuda da se postave pa da se pucaju kazne za ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA