≫ 

Doneta odluka: Đacima produžen raspust zbog gripa još nedelju dana!

Umesto 18. februara, u školske klupe osnovci i srednjoškolci će sesti 25. februara

  • 28
Epidemija gripa, zatvorena skola Ilustracija: Telegraf/shutterstock

Predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana je usvojen.

Raspust će tako umesto do 18. februara trajati još nedelju dana.

Odluka ministra došla je na predlog struke, epidemiologa, koji procenjuju da će u narednom periodu biti još više obolelih od gripa, a da je među pacijentima do sada bilo najviše dece.

- Zaključno sa šestom izveštajnom nedeljom, prijavljeno je ukupno 104.687 obolelih od oboljenja sličnih gripu i 29 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom kod kojih je laboratorijski potvrđen ovaj virus - saopštio je "Batut".

Lončar je pojasnio da je epidemioloska situacija u skladu s kretanjem oboljenja za ovo doba godini, da se ranijih godina dešavalo da od gripa u sezoni umre od 250 do 300 ljudi.

Poslednji smrtni slučaj zabeležen je u Pančevu gde je od posledica virusa gripa u Opštoj bolnici preminula jedna pedesetogodišnja žena time je crni bilans od početka sezone povećan na 23 umrlih.

Video: Pola metra snega ali su đaci ipak u školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA