Lekari i spasioci su se probijali 4 sata kroz smetove do bolesnog deke: Put je bio zavejan, ali su uspeli nemoguće specijalnim vozilom (FOTO)

Kroz neprohodne puteve u selu Brezovice, uspeli su da stignu do Momimira Milićevića (87)

  • 0

U akciji spasavanja, koja je trajala četiri sata, kroz neprohodne puteve u valjevskom selu Brezovice, lekari Hitne pomoći, uz pomoć valjevskih vatrogasaca, uspeli su da stignu do Momimira Milićevića (87) iz tog sela, da mu ukažu lekarsku pomoć i prevezu ga do valjevske bolnice.

Put do Milićevićeve kuće je zbog velikih snežnih nanosa bio neprohodan za motorna vozila, pa su lekari valjevske Hitne pomoći u pomoć pozvali specijalni tim vatrogasaca-spasilaca, koji su do zavejanog bolesnika došli uz pomoć specijalnog vozila.

Ni specijalno vozilo ne može svuda - bez pomoći čoveka, Foto: Grad Valjevo

SPECIJALNO VOZILO "POLARIS"

- Spasilački timovi su terenskim vozilom došli do Mravinjaca, a do pacijenta su stigli specijalnim vozilom "polaris". Nakon ukazane lekarske pomoći u kući obolelog, lekar specijalista urgentne medicine dr Jelena je odlučila da pacijent mora hitno da bude prebačen do valjevske bolnice na dalje medicinsko zbrinjavanje. U izuzetno teškim uslovima, kroz neprohodna područja izvršen je transport obolelog do vozila Hitne pomoći, a potom je prevezen do valjevske bolnice. Akcija spasavanja je trajala 180 minuta - navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

I Hitnoj pomoći nekada zatreba pomoć, Foto: Grad Valjevo

U ekipi Hitne pomoći, pored dr Jelene Madžarević, bili su medicinski tehničar Marija Davidović i vozač Željko Plamenac, dok su u spasilačkom timu Vatrogasno-spasilačkog bataljona bili: Bora Stojanović, Milorad Gavrilović, Nenad Nandović i Nenad Todorović.

VIDEO: Hrabri komšija spasao život dvogodišnjem detetu, a sve vreme je i sam mogao da pogine

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA