≫ 

Ko je uzeo sat sa Petrovaradinske tvrđave? Nestao čuveni simbol Novog Sada, dramatična objava pokrenula istragu na Fejsbuku (FOTO)

U nadi da će se do istine doći u što kraćem roku, potrebno je da podržite akciju i pažljivo pročitate tekst do kraja

  • 6

Iznenada, praktično preko noći, nestao je višedecenijski simbol Petrovaradina. Neko je uzeo stari sat sa tvrđave!

Građani su očajni i u šoku, žele da se pravda zadovolji, da se ono što pripada ovom zdanju vrati u rekordnom roku. Velika materijalna šteta načinjena je na ovom kulturno istorijskom utvrđenju.

Niko do koga je ova vest došla, kao ni nadležni i dalje nemaju nikakve informacije o ovoj krađi. Nije dostupan nijedan podatak od nadležnih službi kao i policije. U nadi da će se do istine doći u što kraćem roku, potrebno je da podržite akciju.

Ideja organizatora akcije za čistiju Petrovaradinsku tvrđavu bila je da se na dramatičan način oglase i privuku pažnju svih, kako bi shvatili koliko je važno da se priroda sačuva.

Možete da odahnete. Sve je u redu sa satom. On je tamo gde je i bio kada su ga prvi put podgili tako da gleda na Dunav.

Sve je tamo gde je uvek i bilo, ali sada ima viška i to onog koji razara prelepo petrovaradinsko zdanje. Smeće. Na teritoriju sa koje su se nekada branili Novosađani, danas se sa poslednjim atomimama snage bori priroda koja preti da izgubi bitku.

Foto: JKP "Čistoća", Novi Sad

KOMUNALCI MOLE ZA ČIST GRAD

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" prethodnih nedelja apeluje na građane Novog Sada da kućno smeće i sav drugi otpad odlažu na mesta koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ceo grad postati deponija.

Sva ekološka udruženja i oni koji se bore za zaštitu životne sredine, pokušavaju da osveste ljude koji ostavljaju svuda đubre, da  to pre svega nije nimalo civilizacijsko ponašanje, a onda ni korektno prema prirodi.

Svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Govorimo o hiljadama kubika smeća. Redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana – izjavio je direktor JКP "Čistoća" Vladimir Zelenović.

Foto: JKP "Čistoća", Novi Sad

NOVOSAĐANI KUĆNO SMECE BACAJU U MALE KANTE 

Takođe, oni mole sugrađane da kese sa kućnim smećem ne odlažu u korpe za otpatke, koje su namenjene za bacanje sitnog otpada, pikavaca, manje ambalaže i sl. Ukoliko se kese sa smećem odlažu u korpe, umesto u kontejnere, one se momentalno zagušuju i oko njih se takođe prave mini-deponije.

Širom Novog Sada kontejnerska mreža je obnovljena, a smeće se odnosi redovno i ažurno u tri smene na teritoriji grada i prigradskih naselja. Кontejnerska mesta se kontinuirano sređuju i peru, a stepen javne higijene je podignut na najviši mogući nivo.

VIDEO: Smrt zvana plastična kesa. U čemu vi nosite namirnice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    14. februar 2019 | 13:11

    Janko Jankovic dobio auto. Nije Janko Jankovic nego Pero Perovic. Nije auto nego bicikl. Nije dobio nego mu ukrali.

  • Rada

    14. februar 2019 | 13:50

    Unisteno je skoro sve sto je vredelo pa sad se prelazi na sitnije stvari kako bi se potpuno pocistilo sve sto vredi u ovoj Drzavi ! Sta rade nadlezni ? Dali se neko oglasio po tom pitanju ?

  • Бане

    14. februar 2019 | 20:25

    Казне и само казне ! Само кажњавањем се може простацима и примитивцима увести цивилизовано понашање . Какви апели . Тамо где никне депонија треба казнити оне што живе ту а не да се праве блесави и као ; откуд ја знам ! Има да знаш пројатељу , депонија ти је под прозором .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA