Da li Srbija stvarno kupuje kuće i imanja za migrante iz Sirije, Avganistana i Pakistana?

Ovu vest na društvenim mrežama prati slika dokumenta Komesarijata upućenog nadležnom ministarstvu na saglasnost

  • 18

Komesarijat za izbeglice i migracije upozorava javnost da se na društvenim mrežama opet šire lažne vesti o tome da Komesarijat kupuje kuće migrantima sa Bliskog Istoka i Afrike.

Reč je zapravo o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju svoj krov nad glavom.

Lažnu vest prati slika dokumenta Komesarijata upućenog nadležnom ministarstvu na saglasnost. Dokument je deo procedure sprovođenja Regionalnog stambenog programa kroz koji je do sada već stambeno zbrinuto više od 2.500 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske.

- Nije prvi put da se na internetu na ovakav način manipuliše izbeglicama ratova devedesetih, a širi ksenofobija prema migrantima - kažu u Komesarijatu za izbeglice.

Komesarijat je zahvalan svim medijima koji pre preuzimanja lažnih vesti prethodno provere navode, i naglašava da ostaje otvoren za istinito i blagovremeno informisanje javnosti o svim temama iz svoje nadležnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. februar 2019 | 17:08

    Sela prazna ne mogu. Ko naseli Sela uzeće i gradove. Tako je bilo i uvek će biti.

  • Marijana Bakov

    18. februar 2019 | 18:37

    Vec sam pisala o tome ovde a moracu opet,naime Srbija I Hrvatska moraju da udome kako znaju i umeju po 400 hiljada migranata.Kada se razmnoze , pitate li se gde cemo mi kada nas proteraju Iz rodjene zemlje?

  • Mitque

    18. februar 2019 | 18:27

    Ne dati im dozvolu da ostanu u Srbiji, ti ljudi nisu prilagodljivi i teraju samo po svome nemajući obzira za nikoga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA