• 6

Protestima pokušavaju da prikriju tačan broj članova: Zaratila dva sindikata policije

Nezavisni sindikat poziva članove PSS-a da traže tj. prihvate utvrđivanje reprezentativnosti

  • 6

Nezavisni sindikat policije je danas, nakon više od tri godine, uputio inicijativu nadležnima za preispitivanje reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije. Već duži period sumnjamo da PSS ima 15 odsto članova od ukupnog broja zaposlenih u MUP-u što je jedan od preduslova za status reprezentativnosti.

- Zašto dozvoliti nekome da ima ista prava pred poslodavcem kao i mi ako za to ne ispunjava uslove? Zašto je glas nas koji imamo skoro tri puta više članova iste važnosti kao i njihov? Jednostavno želimo da znamo da li PSS ima dovoljno članova ili ne i na to po zakonu imamo pravo -

Oni objašnjavaju da se ubrzo ispostavilo da su njihove sumnje bile opravdane, jer je PSS samo nekoliko sati nakon podnete inicijative pozvao svoje članove na proteste zbog „progona, pritisaka...“.

- Progon i pritisak samo zato što želimo da znamo koliko imaju članova?! Što želimo da znamo da li vas ima 10 ili 10.000? Po njima ne bi niko nikada trebalo da ustanovljava broj članova jer bi to odmah bio „progon“. A šta da je situacija obratna tj da PSS ima tri puta više članova od nas? Da li bi se i tada držali takvih principa - pita se Nezavisni sindikat policije.

Inicijativa sindikata, Foto: Nezavisni sindikat policije

Sindikat ovim putem poziva članove PSS-a da traže tj. prihvate utvrđivanje reprezentativnosti.

- Pozivamo da se prebroje članovi i da time izbegnu da budu dovedeni u zabludu od strane svog rukovodstva koje očigledno zamenom teza pokušava da izbegne da istina izađe na videlo. Po njima bi izgleda najbolje bilo da se niko nikada ne prebraja, da reprezentativnost ima ko hoće bez obzira da li ih ima 10 ili 10.000 - navode u Sindikatu.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Srba

    Ukinuti sve sindikate i vratiti ih da rade policijske poslove, bore se u ime svih a rade samo za sebe, to treba da budu beskompromisni i nezavisni ljudi a ne poslusni i ponizni.

  • ABV

    Kod nas u Hrvatskoj policija ima devet sindikata, od toga su 4 reprezentativna....

  • Зоран

    Ни један од синдиката у полицији се не ори за статус полицајца већ се само баве синдикално продајом.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima