≫ 

Ispovest kondukterke, majke četvoro dece, koja je vozila autobus "Laste": Samo sam htela da pomognem bolesnom vozaču, a sada mi preti otkaz

"Nikada ne bih sela za volan da sam znala da bih time ugrozila druge, a onda i sebe. Kod kuće imam četvoro male dece, zaboga!", kaže Tatjana

- Ja umem da vozim autobus i nijednog trena nisam ugrozila bezbednost putnika. Da nisam znala šta radim, ne bih sela za volan i dovela u opasnost i druge i sebe. Pa ja sam majka četvoro dece, zaboga - uznemireno je za Telegraf.rs ispričala Tatjana Angelov, kondukterka koju je policija danas zaustavila dok je vozila autobus ka Kikindi, bez potrebne dozvole.

Ova mlada žena objasnila je zašto se uopšte našla na upravljačkoj poziciji "Lastinog" autobusa, u kome je u tom trenu bilo šestoro putnika.

Foto: Facebook/Tatjana Angelov

- Moj kolega, vozač Nebojša imao je stomačni virus. On zna da ja znam da vozim autobus, da 12. marta imam polaganje. Zamolio me samo da odvezem do prvog proširenja i parkiram, dok on ode do toaleta - kaže ona.

Nije mnogo odmakla, kada ju je zaustavila policija Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Spinel Yang

Nisu mnogo odmakli, a Tatjana je bez ijednog problema upravljala vozilom, kada su naišli na saobraćajce.

- Napisali su nam kaznu i to je bilo to. Želela sam da pomognem kolegi, ali nikada ne bih sela za volan da sam znala da bih time ugrozila druge, a onda i sebe. Kod kuće imam četvoro male dece, zaboga! - ističe ona.

Da vest nije dospela u medije, možda bi se njihova nezgoda samo završila kaznom, ali Tatjana sada strahuje da bi i ona, i kolega mogli da ostanu bez posla.

Autobus je ostao parkiran u Kikindi Foto: Telegraf.rs

- Ne mogu da verujem da sam zbog ovoga izašla na naslovnim stranama! Kako su me svi nagrdili! Iz firme su nam nagovestili da bi zbog skandala oboje mogli da dobijemo otkaze. Majka četvoro dece će ostati na ulici, moja šestočlana porodica bez hleba - uznemireno priča ona, i dalje ne razumejući kako je na običnog čoveka u samo jednom danu mogla da se svali osuda cele nacije.

SUPRUG I ONA RADE OD JUTRA DO SUTRA, A SADA BI MOGLI DA OSTANU BEZ HLEBA

Suprug i ona se, kaže, lavovski bore za svaki dinar.

Tatjaninom kolegi se slošilo u toku vožnje Foto: Facebook

- Proverite, moja linija kreće svakog jutra od 06.30 - tek se u 19.10 vraćam u Beograd. Ustanem u 5 i nema me kući do uveče, ni mene, ni muža, samo da bismo prehranili decu u ovoj našoj Srbiji. A moja deca sutra ne smeju da odu u školu. Ja ću izaći podignute glave, ali kako da objasnim njima zašto im je majka u svim novinama, kada je pošten i vredan rad nešto čemu smo ih uvek učili? - pita se ona.

Tatjana ističe da nije nikada tražila ni roditeljski, ni dečiji dodatak, te da nijedno od njene četvoro dece nema pravo na besplatne udžbenike.

- Radimo od jutra do mraka. Borim se da steknem za hleb i da radim ono što volim. Da moja deca imaju sve, a i da odvojimo novac za moju D kategoriju, da bih radila još bolje i po mogućstvu za veću platu. A danas je sve to izneto na stub srama i uništeno. Zašto? - pita se ova žena, smatrajući sebe žrtvom medija.

Podsetimo, autobus "Laste" zaustavljen je danas u na području Kikinde, a osim nedostatka vozačke dozvole, ustavnovljeno je da je ovo vozilo tehnički neispravno.

VIDEO: Naša Irena Ivić spasla bebu sigurne smrti i zadivila Ameriku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    25. februar 2019 | 09:09

    ljudi kako ne razumete da je ugrozila život ljudima u autobus i na ulici,plus nema dozvolu. A vi je jos podržavate!!!

  • Pametno

    25. februar 2019 | 10:01

    Sledeci put i u avion sedni,pa nije to nista lose kako kazes!Samo nazalost nije ona jedina,mnogi voze uz kupljene dozvole sto je jednako.I onda kad pobiju ljude,kriv je ko?Pitam se..toliko

  • mixi

    25. februar 2019 | 10:35

    profesionalni sam vozac,mogu da kritikujem rigidnost zakona o saobracaju jer je usmeren samo na otimanje novca vozacima a ovo je bez dileme ne dopustivo uz svo razumevanje porodicne situacije gospodje koja je vozila sa A kategorijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA