≫ 

Kondukterka i vozač autobusa "Laste" dobiće otkaze nakon incidenta u Kikindi

Uprava "Laste" najavila je da će se o ovom slučaju nadalje oglašavati samo putem saopštenja

  • 84

Tatjani A. i Nebojši R, kondukterki i vozaču koje je policija juče zaustavila u okolini Kikinde u tehnički neispravnom autobusu "Laste", danas su u tom preduzeću najavljeni otkazi u ovoj firmi, saznaje Telegraf.rs.

Uprava "Laste" najavila je još juče da će pokrenuti disciplinski postupak protiv svih odgovornih za jučerašnje isključenje dabldekera iz saobraćaja.

Izvršni odbor "Laste" Foto: Promo

Na vanrednoj sednici Izvršnog odbora održanoj danas, uz prisustvo svih direktora i rukovodioca, zaključeno je da se u nedelju dogodio nesvakidašnji događaj kada je vozač ustupio upravljanje autobusom kondukterki, koja nije posedovala dozvolu D kategorije.

- Prethodno navedeni postupci predstavljaju grubo kršenje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima i bezbednosti putnika, u drumskom saobraćaju, kao i unutrašnjih akatala SP Lasta a.d. Beograd, na način da navedeni postupci predstavljaju povrede radnih obaveza i radne discipline - navode iz "Laste" u zvaničnom saopštenju.

Kada su u pitanju pomenuti zaposleni, njima će biti prekinut radni odnos u najkraćem roku, shodno zakonskim propisima i unutrašnjim aktima, dodaje se u saopštenju.

Oni su juče i potvrdili objašnjenje Tatjane A. zbog čega se zatekla iza volana autobusa za koji nema potrebnu dozvolu.

Otpušteni vozač i kondukterka Foto: Facebook/Tatjana Angelov

- Vozaču Nebojši R. pozlilo je u toku vožnje, imao je stomačnih problema i hitno je morao do toaleta. On je zaustavio autobus nasred puta. Onda je zamolio koleginicu, koja ima vozačku dozvolu B i C kategorije, da pomeri autobus do prvog isključenja, koje je bilo u blizini, kako ne bi ometali druge učesnike u saobraćaju - rekli su iz "Laste".

No, nedaleko odatle, policija je zaustavila vozilo, na kome je ustanovljen niz tehničkih neispravnosti.

- Prilikom kontrole ustanovljeno je da je vetrobransko staklo napuklo, a konstatovana je i manipulacija sa tahografom - rekli su iz PU u Kikindi. Ustanovljeno je i da žena za volanom nema potrebnu dozvolu za vožnju. Policija je zbog neispravnosti vozilo isključila iz saobraćaja, a putnici, njih šestoro, prebačeni su u drugo vozilo kojim su nastavili svoj put do Subotice.

VIDEO: Autobus počeo da se dimi, putnici gledali u neverici:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. februar 2019 | 12:37

    Bravo. Ostavila ste majku četvoro dece bez hleba. Umesto da ste joj omogućili da položi. I šefove van. Autobus neispavan u saobraćaju. Ćeri. Položi i beži u Nemacku. Kad budeš na granici samo se okreni i pljuni.

  • Miki

    25. februar 2019 | 12:35

    Hoće li ko dobiti otkaz zbog neispravnosti autobusa jer i oni su ugrozili živote putnika ne samo vozači.

  • Cc

    25. februar 2019 | 12:57

    A da šta je uprava rekla za to što su AUTOBUSI NEISPRAVNI ??? LJUDI PLACAJU KARTU A VOZEBSE NEISPRAVNIM BUS-om. Ona sa "c" kategorijim je manje opasna po te putnike neko neispravan bus. Mala je razlika pri upravljanju, a sto se teorije tiče to je jos manje bitna razlika. Tako da ona mučenica i nije bila velika opasnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA