≫ 

3 požara u dva dana na Fruškoj gori, izgorelo 30 hektara: Vatra podmetnuta, policija traga za počiniocem

Vatrogasci su morali da reaguju na Beočinskom ritu, kod Rakovca i Suseka

  • 0
Požar u Carskoj bari Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Tri požara izbila su u samo dva dana na području Fruške gore, a nadležni strahuju da su ovi incidenti, koji su nanelu veliku štetu, izazvani namerno.

Prvi požar izbio je u četvrtak oko 14 sati, na lokalitetu Beočinski rit, kada je vatra zahvatila skoro 30 hektara površine. Nakon što su ugasili taj požar, vatrogasci su naišli na još jedan požar, kod Rakovca, ali je i taj požar ugašen oko 20 sati, piše Sremskomitrovački portal.

Vatrogasci su požar gasili po noći Foto/Ilustracija: Profimedia/Alamy

- Požar je zahvatio skoro 30 hektara površine. Pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor - saopštili su iz Nacionalnog parka.

Svi lokaliteti na kojima su izbili požari, Beočinski rit kod Beočina i Dumbovo kod Rakovca, nalaze se u okviru Nacionalnog parka, a Dumbovom gazduje Eparhija sremska, pošto je posed restitucijom vraćen Crkvi.

- Apelujemo na građane da povedu računa, posebno tokom dana sa porastom temperature, da nakon roštiljanja u prirodi provere da li su dobro ugasili vatru, da ne ostavljaju zapaljen baštenski otpad bez nadzora, da ne izbacuju upaljene cigarete iz automobila, i da budu savesni prema svojoj okolini i prirodu - upozorili su iz Nacionalnog parka.

Iz Nacionalnog parka apeluju na građane da čuvaju prirodu Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ipak, u petak, prvog marta, ponovo je izbio požar na Fruškoj gori i vatrogasci su morali da gase vatru kod Suseka.

Nezvanično se saznaje da su ovi požari namerno podmetnuti, kao i da je počinilac poznat policijskim organima, te da policija za njim traga.

Video: Muke varogasaca sa jednom dimnom bombom, ni trojica nisu mogli da je ugase

(Telegraf.rs/SMP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA