≫ 

Evo kako će biti kažnjen vlasnik staforda koji je skočio na decu: Toliko bi platio i da je pisao grafite

Pregledajući sigurnosne kamere, uspeli smo da dođemo do vlasnika psa, kažu u Opštini Šabac

  • 19

Vlasnik čiji je pas staford pre dva dana skočio na decu i izbezumio ih na glavnom trgu u Šapcu, kažnjen je sa 5.000 dinara, saznaje Telegraf.rs.

S obzirom na to da je držanje ove rase zabranjeno na teritoriji Šapca, prijava je prosleđena i odeljenju za inspekcijske i komunalne poslove koje će pokrenuti postupak za oduzimanje staforda vlasniku. Pas će nakon toga biti smešten u prihvatilište u gradskoj Zoohigijeni.

- Pregledajući sigurnosne kamere i uz pomoć podataka koje smo prikupili, uspeli smo da dođemo do vlasnika psa. Istom je uručen prekršajni nalog u iznosu od 5.000 dinara. To je kazna koja je predviđena gradskim propisima. Roditelji kojima je dete napadnuto, ako nam se zvanično obrate, dobiće potrebne podatke ukoliko žele privatnim putem da terete vlasnika - kaže za Telegraf.rs Aleksandar Mićić, šef službe komunalne policije grada Šapca.

Podsetimo, nakon vesti da je staford ubio ženu u Pančevu, jedna mama iz Šapca izrazila je strah da bi slična situacija mogla da se svakog trena odigra i u njenom gradu.

Devojčica se izbezumila i pala sa rolera, Foto: Pixabay

Ona je putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo juče na glavnom trgu, prepunom dece, gde je nekoliko mladića šetalo psa bez povoca.

- Kada smo stigle, prvo sto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu, ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da isčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena - ispričala je ova žena.

Prema Odluci grada o držanju domaćih životinja, psi rase pitbul terijer i rase nastale ukrštanjem sa pitbul terijerom ne mogu se držati ni kretati na teritoriji opštine Šabac.

VIDEO: Čopor lutalica do smrti izgrizao ženu

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. mart 2019 | 14:56

    Ako vlasnici pasa ne vezuju i ne stavljaju korpe psima onda gradjani moraju nositi oruzje da se odbrane.Drzava ne postoji ako ne stiti gradjane.Stiticemo se sami.

  • Dixi

    5. mart 2019 | 14:41

    Sram vas bilo !Dao Bog da se vasoj deci desi da ih napadne staford pa da vidimo kolika ce biti kazna !Tako je i za otmicu J Djokovic dede kaznjen otmicar na 10 god zatvora a momak zgazen na Zelenom Vencu za njega je ubica dobio 5 godina zatvora itd...

  • 534

    5. mart 2019 | 14:39

    Onaj što mu pas preklao majku nije platio ništa. Neće ni u zatvor. Naravoučenije: dresirajte pse da kolju a ne da ujedaju. Jeftinije je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA