≫ 

Marija Lukić je za 8. mart dobila "poklon" od Jutke: "Na taj datum sam ga prijavila, sutradan je stiglo iznenađenje" (FOTO)

Razgovarali smo sa hrabrom Marijom Lukić, koja se osmelila da na današnji dan prijavi Jutku za seksualno zlostavljanje

  • 71

Marija Lukić je pre tačno godinu dana, na 8. mart 2018. godine, prijavila seksualnog predatora, predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za konstantno uznemiravanje. Iako je on izjavio da će odneti ostavku, kako kažu u Brusu - uredno i dalje dolazi na posao!

Lukićeva je rekla za "Telegraf.rs" zašto je za nju Osmi mart važan datum i kakav ju je "poklon" sačekao sutradan.

- Na proslave Osmog marta koje je organizovao Jutka nisam odlazila. Znam da je ženama davao cveće, i 1.000, 1.500 dinara u koverti. Na proslave su bile pozvane žene koje su bile zaposlene u opštinskoj upravi, a pretpostavljam i iz drugih javnih preduzeća. Za mene je osmi mart simboličan jer sam ga tada pre godinu dana prijavila, a sutradan sam dobila "poklon", a to je - otkaz - kaže Lukićeva.

- Pre tačno godinu dana sam prijavila Jeličića, a nakon toga još 6 žena je uradilo isto. 8. marta, 8 sati u UKP. Višemesečna istraga. Odlaganje ročišta. Osim iskonstruisanog sociološkog projekta u vidu lažne ostavke, ništa se nije desilo. On nema nameru da ode. Naprotiv, sprema miting podrške za četvrtak, kada će osim rođaka i saradnika dovesti zaposlene iz javnog sektora da bi opet pokazao podršku i zaštitu koju kaže da uživa. Preti otkazima zbog nedolaska. Ko ga podržava? Uz čiji blagoslov je još tu? Zašto se pljuje u lice svim žrtvama? Gde je pravda? Gde je zdrav razum? KOME ČESTITATE DAN ŽENA? Meni ne treba, hvala. Dođite na njegov miting podrške, podržite bar javno. Toliko o sankcijama i ostavci - napisala je Lukićeva?

Milutin Jeličić Jutka, Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

Inače, ona je samo jedna u nizu žrtava napasnika koji je bio na čeku opštine Brus, a u borbu za pravdu krenula je potpuno sama. Ona je svoju ispovest o svim detaljima seksualnog uznemiravanja podelila u javnosti, uprkos moći koju Jutka ima na području svoje opštine, u maloj sredini gde postoje brojne prijateljske i rodbinske veze.

Lukićeva je udata, ima dvoje dece, a zlostavljanje je trpela dve godine, koliko je bila zaposlena kao Jutkina sekretarica.

Za to vreme on joj je poslao neverovatan broj poruka, više od 15.000, u kojima je poziva da stupi u intiman odnos sa njim, pa je čak i ucenjuje za napredovanje u poslu.

Ona je sve detalje o konstantnom uznemiravanju podelila i na TV Prva u dve epizode emisije "Život priča". U prvoj je opisala šta je sve trpela u smislu seksualnog maltretiranja, a u drugoj govorila o pretnjama koje je dobijala kada je odlučila da se bori.

VIDEO: Ovi ljudi su seksualni prestupnici, a jedan je zbog silovanja bio na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dolic

    8. mart 2019 | 15:34

    Zasto okrivljujete MARIJU zato sto nije mogla vise da trpi SILEDIJU a pre svega nije jedina koju je SEKSUALNI MANIJAK napadao .zasto neko od vas nebi tako nesto pokusao kod njgove zene ili setre ili cerke pa cete videti kako bi se to DUBRE ponasalo

  • Srki

    8. mart 2019 | 16:32

    Nema od ovog procesa nista malo se digla prasina on ce se izvuci kao i njemu slicni a cura ostade obelezena e drzavo

  • Rea

    8. mart 2019 | 14:56

    Štite ga isti takvi! Iste "jutke" koji još nisu prijavljeni, tuženi, pokazani javnosti i u strahu od toga štite ovog, jer ako njega ne odbrane doći će red i na njih. Zato treba odbraniti ovog "jadnika" da se ubije svaka nada onoj koja se drzne da prijavi zlostavljača! Srbijo stidi se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA