Saradnja kompanije Filip Moris i Centra za razvoj liderstva nagrađena VIRTUS priznanjem

Nagrada za podršku nauci

  • 0

Kompanija Filip Moris dobitnik je nagrade VIRTUS za program „Pokreni se za nauku” koji realizuje u partnerstvu sa Centrom za razvoj liderstva. Ovo priznanje predstavlja potvrdu velike posvećenosti i napora da se stalnim ulaganjem poboljšaju mogućnosti za rad i naučne uspehe u Srbiji.

- Veoma nam je drago što su prepoznati naši napori da podržimo razvoj nauke u Srbiji. Naučna istraživanja su osnov poslovne transformacije i same kompanije Filip Moris, i kroz sopstveno iskustvo smo razumeli koliko je značajno ulagati u nauku, posebno mlade naučnike koji će menjati svet u budućnosti. Zato smo podržali program „Pokreni se za nauku” sa Centrom za razvoj liderstva u želji da pomognemo mladim srpskim naučnicima da ostvare svoj potencijal, ali i ujedno pomognu opšti razvoj naše zemlje kroz praktičnu primenu svojih istraživanja - izjavila je Jelena Preradović-Stevanović, menadžerka za odnose sa lokalnom zajednicom i donacije kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu

Foto: Promo

Kompanija Filip Moris i Centar za razvoj liderstva blisko sarađuju još od 2007. godine, kada su zajedno pokrenuli program „Pokreni se za budućnost“ koji je pružio podršku mnogim mladim i talentovanim ljudima u našoj zemlji kroz više od 300 stipendija, 94 projekata koje su mladi realizovali u lokalnoj zajednici, mnogobrojne programe obuke i praktične podrške u oblasti preduzetništva.

Program se tokom godina menjao i evoluirao u skladu sa potrebama našeg okruženja, pa je 2015. godine prerastao u sadašnji pod nazivom „Pokreni se za nauku“. Ovaj program je prvenstveno fokusiran na podršku nauci i mladim naučnicima i zahvaljujući njemu je do sada podržano 45 naučnika, pomoć u realizaciji dobila su 24 naučna istraživanja i uloženo je 14,4 miliona dinara. Pored pojedinačnih grantova za mlade naučnike i njihova naučna istraživanja, tokom prošle godine dodeljena su i četiri granta za kupovinu specijalizovane opreme u ukupnoj vrednosti od 2,9 milona dinara kojom su značajno poboljšani uslovi za realizaciju istraživanja u domaćim naučnim ustanovama, a ostvarena je i saradnja sa fakultetima i naučnim institutima u sva četiri Univerzitetska centra u Srbiji, kao i sa Centrom za promociju nauke.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA