≫ 

Srpski je znati kako da prepoznate pravu, dobru rakiju: Posle ovoga, nikada vam više neće podvaliti jabuku ili krompir (FOTO)

 ≫ 

Dakle, gde god da vam naspu rakiju, malo je sipajte na dlan

Komentari

  • Darko

    31. mart 2019 | 19:46

    Ne konzumiram fermentirane voćke. Mnogo više volim nefermentirane sokove. Alkohol je zlo kao droga.

  • Sremac

    31. mart 2019 | 13:48

    Teska glupost kupujem godisnje oko tonu I dvesta sljive Ali zrele I 120 kila secera .recete secerusa. ..kad komsije dodju trljaju ruke I mazu see rakijom Al nemogu da isprate balon kolko izadje . Gostu rakijasu strucnjaku po oruzju serviram I pitam imal ko da proda rakuje on fali moju takvu je tesko naci . Svi kazu dobra . Dobra .. . Dobra. Slazem see puno secera Al je ok .Al kakvu neki peku of zelenog voca gde Sam popio jednu I kuci umiro da bacim peglu Po meni je sljiva oravo zrela .Al zrela I tri posto secera I to je to

  • Mlj1228

    31. mart 2019 | 13:35

    Lep savet, ali kad kupujemo u prodavnici, ko je taj što će vam otvoriti zapečaćenu flašu da bi ste je probali na dlanu?. Svi mi potrošači nemamo nekog izbora kad kupujemo zapečaćena pića, već samo preostaje da verujemo proizvođačima. Naše sanitarne i tehničko-laboratoriske kontrole više vole kažnjavati "kafedžije" nego proizvođače raznih otrova.

    • 31. mart 2019 | 14:03

      Лигњослав

      @Mlj1228

      Потрошач у продавници, може да бира само цену.

    • 31. mart 2019 | 14:53

      Aleksa

      @Mlj1228

      Jednom kupiš i više ne

  • Čika Jova

    31. mart 2019 | 13:05

    Najsigurnije je kad sam ispečeš rakiju. Oko kazana se okupe komšije i svojim savetima i degustacijom aktivno učestvuju u poduhvatu.

  • Nole

    31. mart 2019 | 12:41

    Kalvados, tj. rakija od destilata jabukovog vina. Nema bolje.

  • Dovla brate

    31. mart 2019 | 12:14

    Niz moje grlo klizi ljuta prepecenica neka me slozi kao slozena recenica. Prepecenica je najbolja.

  • Mnogo volim pivo

    31. mart 2019 | 12:12

    Ko jos pije rakiju? Pivo je zakon.

    • 31. mart 2019 | 12:44

      Rade

      @Mnogo volim pivo

      Pivo je najgore piće ako te neko bude pitao, ti što mnogo voliš pivo!!!!

    • 31. mart 2019 | 14:28

      Gvozdeni

      @Mnogo volim pivo

      Ja sam za ZAJEČARSKO prijatelju moj.To je zakon scih zakona.

  • Firga

    31. mart 2019 | 12:11

    Ne pijem rakiju.

  • Petar.ns.66

    31. mart 2019 | 12:05

    Nemas ti pojma,,,

  • Hmm

    31. mart 2019 | 11:55

    Da I kad im kaze da je 1l dunje 1500 dinara pocinje kuknjava I komentari da sam lud. A svi hoce kvalitet,e pa za kvalitet treba da platis a to kod nas niko nece.

    • 31. mart 2019 | 12:34

      Misa

      @Hmm

      Rakija od dunje mora da bude jos skuplja iz razloga sto je dunja izuzetno suva i potreban je mlin da bi se dunja samlela, pre toga naravno treba da se oljusti i odkosti. Koliko znam ne postoji cista industrijska dunja, jedino kod nekog seljaka koji pravi za svoju dusu.

  • Pera

    31. mart 2019 | 10:07

    Najbolja je rakija ona koja se pije kada nesto slavis ili lepim povodom!!! Sve ostalo je nebitno!!! Bolje piti i brlju za rodjenje nego najfiniju na sahrani...

    • 31. mart 2019 | 15:06

      Ja 63

      @Pera

      Oba povoda zahtevaju KVALITETNU RAKIJU! Ne verujem da bi se neko sramotio sa "brljom" ! Ja je ne pijem, ali kada nekog posluzim MORA da bude prava!

  • DraganD

    31. mart 2019 | 10:05

    Uzmite onda samo rakiju od jabuke i mirno spavjte😉Nije ni blaga, ni losa, a i jeftina je

    • 31. mart 2019 | 10:37

      Zug

      @DraganD

      Meni se šećeruša najviše sviđa,inače nema nijedna bez dodatka šećera.

  • Ivan

    31. mart 2019 | 09:54

    Ljudi moji molim da li netko zna koliko vredi rakija od sljive madarke vadena kostica stara 23 godine.Kupio 100 litara davno i stoji hvala vam unapred.

  • Mrkajlo Vrdila

    31. mart 2019 | 09:54

    Samo je rakija od sljive!!!! Zapamtite!!!

    • 31. mart 2019 | 12:13

      Klazimodo

      @Mrkajlo Vrdila

      Nije, knedle ( gomboce) su od sljiva a rakija od kajsija.

  • Jovan

    31. mart 2019 | 09:45

    Imam dosta godina i još nisam sreo bilo kog prizvđača da nije muljao sa rakijom mene uvek boli glava od ,,čisto"domaćih pravih rakija a neboli me glava od vinjaka i ostalih fabričkih destilata !

  • Lola

    31. mart 2019 | 09:41

    Stari trikovi koje su naši očevi i dedovi koristili da provere kvalitet rakije, a i kazana u kom je pečena.

  • Alo

    31. mart 2019 | 09:25

    Najbolja rakija je od Moravke.

    • 31. mart 2019 | 10:36

      😎

      @Alo

      Па се после осећаш на километар.😁

  • Neša

    31. mart 2019 | 09:22

    Dobro je znati prepoznati pravu rakiju, ja sam pio neku kod ujaka pa sam tri dana halucinirao, secer sam.

  • Prevara

    31. mart 2019 | 09:20

    Uglavnom su svi brendovi prevara.

  • Stanislav

    31. mart 2019 | 09:09

    Meni je jabuka odlicna rakija pogotovu od zlatnog delicesa, sve jabuke perem i cistim, rakiju pravim sam pa znam sta stavljam, pravim i od kajsije i od breskve vinogradarke koj je isto super. Naravno uvek prepecem. Meni konkretno sljiva bas i neodgovara.

    • 31. mart 2019 | 09:53

      Mile sljiva

      @Stanislav

      Samo je rakija od sljive!!! To zapamti!!!

  • Sexo

    31. mart 2019 | 09:08

    Jabuka je najcistija i najbolja rakija a sada sto varaju i aromatizuju sta se moze? Bio sam u Budimpesti u RAUH i svi sokovi se prave od jabuke, dodaje se tikva za guste

  • Vladimir Dj

    31. mart 2019 | 08:26

    Rakija od jabuke je odlicna rakija i stvar je ukusa i licnih afiniteta da li ce je nego konzumirati. Vazno je da se kvalitetno ispece, bez dodavanja secera.

  • Ја РС

    31. mart 2019 | 08:00

    Отац на самрти каже сину, запамти сине да ти твој отац каже да се ракија чак и од шљива може правити, чувај тајнз сине. Шалу на страну најбоља ракија, наравно од шљива је на подручју Мркоњић града и Кнежева, живјели.

  • JABUKA

    31. mart 2019 | 07:54

    Prava, čista rakija od jabuke uopšte nije blaga i bez intenzivnog mirisa i arome. Od svakog voća, ako se ispoštuju sve enološke procedure može da se napravi čista rakija bez dodavanja šećera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA