Oglasili se i monasi manastira Dečani: "Da Bog da da se ovaj predivni hram ponovo obnovi i vaskrsne u svojoj lepoti"

- Izražavamo duboku solidarnost sa svim hrišćanima Francuske - navodi se u postu

  • 11

Posle stravičnog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu, i monasi manastira Dečani reagovali su objavom na Fejsbuku.

"Nakon sinoćnje vatrene stihije koja je teško oštetila jednu od najstarijih evropskih katedrala, koja je svojim zvonima objavila pobedu hrišćanske vojske na Kosovu Polju 1389. godine, izražavamo duboku solidarnost sa svim hrišćanima Francuske i svim građanima ove zemlje kojima je ona vekovima bila simvol identiteta. Da Bog da da se ovaj predivni hram ponovo obnovi i vaskrsne u svojoj lepoti", navodi se u objavi manastira Visoki Dečani.

Ali, da mi ne možemo da ne likujemo, pokazuju i brojni komentari, kao ovaj: "Kakve veze braćo ova katedrala ima sa Bogom? Na vrhu ove katedrale stoje kipovi đavola sa rogatim ušima i statue polu čoeveka polu slona". "Ruku na srce, nisam još primetio da su francuski mediji objavili ništa za crkvu Svetog Nikole u Prištini. A ono zlo Papa se moli za njih. U istoj toj katedrali koja je zvonila za Kosovski boj, stoji zastava takozvane države Kosovo. Previše mi žalimo druge, dok ti isti hoće nas da unište", navodi se u drugom komentaru.

"Bog je jedini Hristos, a papa je sam đavo". "Opet ovi izmišljaju, boli bre satanu što izgore njegov dvorac", navodi se u komentarima u kojima se u osvrtu na požar pominje i đavo.

VIDEO: U istoj noći kada je goreo Notr Dam, vatra je zahvatila džamiju u Jerusalimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deja

    16. april 2019 | 18:43

    Tako su se njihovi molili za obnovu mostova i rafinerija...srce me boli sto pišem ovo ali jbg...opraštam ali ne zaboravljam

  • branko

    16. april 2019 | 19:08

    Slava Bogu!!!

  • Ana

    16. april 2019 | 19:45

    Evo necu moci da spavam od stresa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA