≫ 

Još jedno kraljevsko venčanje na Oplencu: Venčali se princ Dušan Karađorđević i princeza Valerija (VIDEO)

Nakon crkvenog venčanja biće organizovano slavlje, gde će se okupiti gosti iz celog sveta

  • 3

Princ Dušan Karađorđević i princeza Valerija Demuzio izgovorili su sudbonosno "da" pred svim članovima porodice Karađorđević, ali i prijateljima iz inostranstva i Srbije, kao i kumovima i popovima.

Tokom crkvene ceremonije, sveštenici su sve vreme i na srpskom i engleskom jeziku govorili molitve. Nakon prvog poljupca venčanog para, mladi i mladoženji odmah je čestitala mladina majka, a potom i svi ostali.

Kum na crkvenom venčanju bio je Dušanov najbolji prijatelj Alexander Sehnaoui.

- Valerija se Srbija veoma dopada i s radošću ćemo ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije venčanja. Valerija i ja ćemo se sjediniti u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima - rekao je nedavno princ Dušan.

Nakon crkvenog venčanja biće organizovano slavlje, gde će se okupiti gosti iz celog sveta.

Naime, princ Dušan i princeza Valerija, koji su u ljubavi četiri godine, 2018. godine su imali građansko venčanje u Njujorku gde oboje žive, a jednoglasno su odlučili da će crkveno biti održano u Srbiji, gde su se venčali mnogi pripadnici porodice Karađorđević.

Dušan Karađorđević najmlađi je sin kneza Aleksandra Karađorđevića (sin kneza Pavla i kneginje Olge) i njegove druge supruge, Barbare od Lihtenštajna. Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj, a njegovi roditelji su se u Dušanovom ranom detinjstvu preselili u Pariz, gde je princ i odrastao.

Dušan je upoznao marketinškog stručnjaka Valeriju Demuzio pre nekoliko godina u Njujorku, kada se iz Pariza preselio kako bi proširio delatnost firme u kojoj radi i na američko tržište. Ljubav je odmah planula, a Dušan i Valerija su otpočeli romansu pre četiri godine.

Građansko venčanje je u Njujorku bilo upriličeno 2018. godine, a njemu su prisustvovali samo članovi najuže porodice. Inače, princ Dušan iz očevog prvog braka ima tri starija brata i jednu sestru, s kojima je veoma blizak. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi, kada mu je kum bio prestolonaslednik Aleksandar.

(Telegraf.rs/Večernje novosti/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA