• 48

Strašne slike Milana posle ujeda šarke: Obmotala mi se oko ruke, a glava joj je ostala na prstu, tada je krenula borba (FOTO)

Sudeći samo po ruci situacija je bila dramatična

  • 48
Ujed zmije

Ruka plava sve do ramena Foto: Privatna arhiva

Zmija šarka ujela je Milana Maksimovića (53) u selu Stupnice, kod Loznice dok je čupao travu rukama, 16. maja. Susret sa otrovnicom umalo da ga ubije, ali, srećom, desetak dana kasnije oporavlja se. Ipak, bol u ruci još je jak. Strahuje od novog susreta sa gmizavcima, ali već se vratio na posao.

Ujed zmije

Foto: Privatna arhiva

Ujed zmije

Foto: Privatna arhiva

- Sad sam dobro. Šest dana sam bio u bolnici, tri dana u šok sobi, bila je opasnost od otrova, krenulo mi je prema telu. Otok mi je bio kao kruška ogroman, jedva su me spasili. Imam sada i dalje bolove u zglobovima, vratu, u šaci, koja je previjena - opisuje Milan za Telegraf.rs, a svedoče i fotografije nadute i poplavele ruke, od jagodica prstiju do ramena.

Ujed zmije

Foto: Privatna arhiva

Pre nekoliko dana izašao je iz bolnice, a utisak o nepredvidivom susretu ne jenjava.

- Radio sam, čupao travu. Pet metara uzduž sam krčio, šesti metar kad sam uhvatio rukom uhvatio sam za travu, ali i za šarku zmiju. Osetio sam ubod u palac kao injekcija. Obmotala se oko leve ruke i stegla ostatak prstiju, a glava mi ostala na prstu. Prvi put pokušavam da je otresem, nije moglo, drugi put sam uspeo i produžila je svojim putem - kaže on.

Posle ujeda otrovne šarke, usledila je i borba za život, te sam seo na motor i zaputio se ka bolnici. Ovog puta imao je pomoć Radeta Andrića koji ga je naterao da siđe sa motora ne bi li ga on odvezao automobilom do lekara. Kada je gubio svest, Rade je vikao na prijatelja da bi ostao svestan.

Ujed zmije

Foto: Privatna arhiva

- Rade je moj najbolji prijatelj, ja sam njegov majstor. Seo sam na motor ka bolnici, vidim njega, da ne bude da nisam hteo da se javim, stao sam da ga pozdravim. Pita me gde ću, ja reko: "Ujela me zmija" - priseća se Milan.

Da je stigao tri, četiri minuta, mogao sam da budem mrtav, dodaje on.

Ujed zmije

Foto: Privatna arhiva

- Išao sam na kontrolu, kaže doktor da sam sad izlečen: "Nemaš nikakvih problema, gde god vidiš zmiju, ma ti je slobodno hvataj", a ja se sad bojim i žabe. Radio sam već, ali sad idem trimerom i kosim, moram, ne mogu rukama - kaže Milan.

VIDEO: Ukrotitelja zmija u Indiji ujela kobra, ruka mu je jeziva 

(Milena Rodić)

Komentari

  • Sale1971

    Šarkin otrov je po svom hemijskom sastavu opasniji od kobrinog, samo što ga po našu sreću luči u jako malim količinama, tako da je veoma retko smrtonosan!

  • PFC

    Nemoj da sam nekoga video da ubija zmiju imace posla samnom kunem vam se

  • Ljubiša

    Zmija se samo branila,i korisnija je nego što je štetna.Životinja kao svaka druga.Pa ljudi se medju sobom više ubijaju nego što stradaju od zmije.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima