• 9

Ana Brnabić o poplavama: "Pružićemo svu tehničku pomoć, zadovoljna sam sistemom odbrane"

Ona je istakla i da u je ovim prilikama kada su više nego vanprosečne padavine situacija mnogo bolja nego ranije i da nisu nastupile tako ogromne štete s obzirom na to kolike su kiše pale

  • 9

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će ljudi koji su ovih dana bili pogođeni poplavama biti obeštećeni, navodeći i da su investicije od 2014. i 2015. godine u sistemu odbrane od poplava dale rezultate.

- U četvrtak na sednici vlade tražićemo od lokalnih samouprava procenu štetu, pružićemo im svu tehničku pomoć da to urade, i kroz tekuću budžetsku rezervu i robnu rezervu da obeštetimo ljude - rekla je Brnabić za RTS.

Ona je istakla i da u je ovim prilikama kada su više nego vanprosečne padavine situacija mnogo bolja nego ranije i da nisu nastupile tako ogromne štete s obzirom na to kolike su kiše pale.

Vojska Srbije, Lucani, poplava, poplave

Ana Brnabić kaže da je zadovoljna reakcijom timova nadležnih za pružanje pomoći i odbranom od poplava; Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Objasnila je i da je vanredna situacija u nekim opšitnama proglašena zato što je tako lakše reagovati efikasno i brže, to pomaže da se lakše preduzimaju hitne mere.

- Jako sam zadovoljna koliko je urađeno i koliko taj sistem deluje - istakla je Brnabić.

Ona je navela da je u Lučanima za samo četiri sata nivo reke podigao za 3,7 metara.

- Nasip koji smo tamo izgradili nije probijen, u nasip smo uložili 2,5 miliona evra - navela je premijerka.

Ona je napomenula i da neka naselja i kuće nije bilo moguće odbranti zato što su građeni bez dozvole u plavnim područjima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    Nisu isplatili štetu ni za pprošlu god a vi pričate o ovoj! Sram vas bilo

  • Ivan

    Ako je ovo dobar sistem odbrane,kako li izgleda kad ga nema.

  • mihailovic

    FINASIJSKI DA POMOGNETE POLAVLJENOJ SRBIJI !!! DALI STE OKUPATORUI JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE 1 000 000 € ZA REPARACIJU KATEDRALE NOTRE DAME IAKO FRANCUSKI JASTREB BERNARD KUSNER KAO I MNOGI DRUGI PLJUJE PO SRBIJI A DOPRINEO JE BOMBARDOVANJU SRBIJE 1999 !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima