≫ 

Upoznala sam najjačeg čoveka u Srbiji: Nekima je čudan, svi ga pitaju isto, a on ženu podiže prstom

Srbija je pre nedelju dana dobila najsnažnijeg čoveka, "Čoveka od čelika", kako su ga još prozvali, i to sa jakim razlogom

  • 7

Vladimir Bulatović (27) iz Kikinde pokazao je najveću snagu u svih 6 disciplina na državnom takmičenju za izbor najjačeg čoveka Srbije - Strongmen, koje je prošle subote održano u Boru.

Dok gledam fotografije njegovih mišića sa nadmetanja i čitam da je najbrže od svih uspeo da vuče kamion težak nekoliko tona, pomišljam: "Ovo je neki opasan lik, vidi kako je razvijen" i dok pozivam njegov broj očekujem dubok, strog glas s druge strane žice.

Ipak, grdno se varam. Umesto svega onog što sam pomišljala, preko zvučnika telefona čujem ljubazan, umiljat i nežan glas dvadesetsedmogodišnjeg Vladimira.

Već posle prve rečenice primećujem da je topao, smiren i pomalo stidljiv. Nakon prvog minuta razgovora, saznajem da je ne samo ponosan nosilac titule "najjači čovek u Srbiji", već i ponosan otac jednog dečaka.

- Radim u jednoj firmi u Kikindi i apsolvent sam na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, oženio sam se i ove godine dobio sina - u jednom dahu priča Bulatović.

Vladimir Bulatović Printsktin: Instagram/Vladimir Bulatović

Tako se, kaže, skrasio. Njegov izgled, fakat, nikog ne ostavlja ravnodušnim, te priznaje da su devojke često bacale oko na njega.

- Ali to je bilo pre, kad sam više izlazio - skromno priča Vladimir koji napominje da su u Kikindi, kao manjem gradu, sada već svi navikli na njegov izgled. Na početku, priča, jeste ljudima bio "čudan".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
🦍242.5 kg 🦍 - 🥇WRPF Bijeljina open🥇 #wrpf #wrpfrussia #benchpress #powerlifting #powerliftingmotivation @powerliftingmotivation #serbia #republikasrpskaОбјава коју дели Vladimir Bulatovic (@vladimirbulatovic) дана

A početak seže u davnu 2005. godinu kada se ovaj "Čovek od čelika" iskrao od kuće da bi vežbao u teretani.

- Imao sam 13 godina, roditelji mi nisu dali da idem jer su verovali u mit da više neću rasti i razvijati se ako počnem tako mlad da dižem tegove - priseća se.

Ipak, osećaj da može da podigne itekako teške predmete nije mu dao da odustane. Njegova izdržljivost dovela ga je do titule koju ponosno nosi.  Tako danas sa svojih 138 kg gura gumu tešku 390 kg, podiže iz čučnja 355 kg, 250 kilograma na benču, a 360 kilograma u disciplini mrtvo dizanje. 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
sq 355kg / 782lbs @wrpf.rs #powerliftingmotivation #tortillamexicana #kingofthelifts #squats #squat #powerlifting @kingofthelifts #srbijaОбјава коју дели Vladimir Bulatovic (@vladimirbulatovic) дана

Zato i ne čudi što svoju suprugu, koja ima manje od 60 kg, može da podiže "kao perce", maltene "jednim prstom", kako se našalio.

Zbog prirode sporta, trenira jednom u toku dana, i to tri do četiri puta nedeljno jer je, objašnjava, telu potrebno da se odmori.

Za portal Telegraf.rs, Bulatović otkriva i da je prva reakcija ljudi na njegov izgled zapravo pitanje "šta jedeš". To je, svakako, i mene zanimalo.

Vladimir Bulatović Ovako je Vladimir izgledao sa samo 16 godina, Foto: Privatna arhiva

- Trudim se da jedem što više povrća iz svoje bašte, jedem dosta mesa, jaja... Pre no što sam počeo da radim, dok sam samo studirao, išao sam na pijacu gde sam stalno kupovao jaja, po 160 nedeljno. Jeo sam otprilike po više od 20 jaja dnevno - kaže "Čelični" pred kojim su nova takmičenja i nove prilike da pokaže kako zaista jeste najjači čovek u Srbiji.

VIDEO: Novinar Telegrafa krenuo u brutalnu bildersku dijetu i ne sluti kakav ga pakao čeka, zbog jednog cilja!

(Dragana Simić/d.simic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    16. jun 2019 | 17:00

    Svaka cast

  • ivan s

    16. jun 2019 | 17:12

    Zdravo je jak kad može da gura toliku gumu.

  • Sofric.

    16. jun 2019 | 19:31

    Sombor Kikinda Palanka,Nobi sad,puno jakih momaka,Petar Celik,Milos Sarcev i drugi po evijetu poznati,Moj Naklon,puno truda i discipline.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA