≫ 

Sud u Prištini produžio pritvor Srbima uhapšenim tokom upada Rosu na sever Kosova

Osim 11 Srba, uhapšeno je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, a naknadno i jedna žena

  • 9

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca pritvor za 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije koji su uhapšeni 28. i 29. maja u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu i Metohiji.

Branilac jednog od osumnjičenih, advokat Miloš Delević rekao je za Tanjug da su branioci za produženje pritvora saznali od svojih branjenika koji su u pritvoru i kojima su uručena rešenja suda, dok advokati očekuju da će rešenja dobiti u ponedeljak.

Na ta rešenja branioci će opet izjaviti žalbe Apelacionom sudu Kosova, naveo je Delević. On je ukazao da se tokom proteklih mesec dana ništa nije radilo u istrazi, barem, kako kaže, koliko je odbrana obaveštena.

U pomenutoj akciji uhapšena je 31 osoba. Osim 11 Srba, koji su svi policajci, uhapšeno je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, a naknadno i jedna žena. 

Kao razloge za pritvor Srbima Osnovni sud u Prištini naveo je opasnosti od bekstva i ometanje istrage uticanjem na svedoke.

VIDEO: Crkvena zvona, sirene, dim... Zubin potok u toku akcije specijalnih jedinica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MZ

    30. jun 2019 | 22:36

    Pa normalno,nisu valjda ocekivali orden za krijumcarenje

  • juznjak

    30. jun 2019 | 23:01

    Budimo realni! Mislim da ima tu nesto mada ne opravdavam siptare. Imaju jaka ledja i moze im se.

  • 011

    1. jul 2019 | 09:37

    pa ja sad gledam i procitam nisu tu samo srbi ima bosnjaka albanaca i sta je sad tu sporno kriminal treba iskorijenit bili to ovaj ili onaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA