Aleksinačka sela ostala bez prevoza: Preko leta samo pešice ili biciklom

Iz lokalne kase na ime mesečnih karata za đake i nastavnike ka Nišekspresu godišnje ide oko 22 miliona dinara

  • 2
Nišekspres Foto: Mateja Beljan

Oko hiljadu dve stotine meštana iz šest aleksinačkih sela tokom leta će biti bez autobuskog prevoza do grada. Linije koje su u nadležnosti Niš ekspresa su ukinute bez prethodne najave i za sada se ne zna hoće li biti vraćene.

Kako piše JugMedia autobuska linija ukinuta je čim se školska godina završila, bez ikakve najave, a odgovore na ova pitanja čekaju i u lokalnoj samoupravi. Nezvanično su kažu, saznali da je razlog za ukidanje linije je nerentabilnost tokom letnjih meseci kada đaci ne putuju.

Autobuska linija ukinuta je čim se školska godina završila, bez ikakve najave, a odgovore na ova pitanja čekaju i u lokalnoj samoupravi. Nezvanično su kažu, saznali da je razlog za ukidanje linije je nerentabilnost tokom letnjih meseci kada đaci ne putuju.

- Veliki problem je višedecenijsko monopolsko ponašanje Niš ekspresa gde Aleksinac i druge opštine nemaju alternativu ili imaju alterativu koja nema kapacitete da ozibiljno preuzme obavljanje javnog prevoza - kaže za RTS Nenad Stanković, predsednik Opštine Aleksinac.

Iz lokalne kase na ime mesečnih karata za đake i nastavnike ka Niš ekspresu godišnje ide oko 22 miliona dinara, a situacija poput ove do sada nije bilo.

(Telegraf.rs/JugMedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znam.

    8. jul 2019 | 09:29

    Napredna srbija polako ce i ta sela nestati a beograd cinice srbiju ostalo bice sve pod korov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA