• 55

Ispovest muža porodilje iz Kruševca umrle od sepse: U bolnici joj govorili "nemoj da se prenemažeš"

Tamarin suprug Lazar kaže da ona nije imala nikakvih problema u trudnoći

  • 55

Lekari u kruševačkoj bolnici su nas uveravali da je to što se dešava Tamari sasvim normalno kod trudnica, govorili su kako ima napad bubrega, sumnjali su da je krenuo kamen, a ona je umirala od sepse! Siguran sam da bismo izbegli katastrofu da su doktori u Kruševcu reagovali na vreme i da su nam rekli da ne znaju šta je s njom... Izgubili smo mladu i zdravu ženu i lepog dečaka...

Ovim rečima počinje svoju ispovest Lazar Milić, suprug Tamare Milić, koja je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće preminula od sepse u KC Niš.

Tamara je prethodno četiri dana bila smeštena na ginekologiji kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

Tamara Milić

Foto: Instagram

Tamarin suprug Lazar kaže da ona nije imala nikakvih problema u trudnoći, radovali su se, čekali dečaka, a onda se dogodila tragedija.

- U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, imala je bolove u predelu levog bubrega. Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali četiri dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen. Tamo je nisu gledali i pazili, išao sam sam da je presvlačim i kupam. Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile "nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš" - priča nam Lazar.

On dodaje da je četvrtog dana insistirao da je pošalju za Beograd, ali je Tamara bila u toliko lošem stanju da ne bi preživela put do Beograda, pa su je transportovali u Niš.

- U KC Niš su nam rekli da je životno ugrožena i da je neizvesno šta će biti, oni sumnjaju da je iz levog bubrega došlo do ulaska bakterija u krv, što je izazvalo sepsu. Još uvek je misterija odakle njoj bakterija u krvi i odakle je krenulo. Kao uzrok smrti navodi se otkazivanje pluća, ali čekamo nalaze obdukcije. Za lekare u Nišu ne mogu da kažem ništa loše, oni su dali sve od sebe i trudili su se maksimalno, ali na kraju nije bilo pomoći - jedva govori Lazar.

On tvrdi da su analize u kruševačkoj bolnici kasno urađene, kao i da je siguran da bi se tragedija izbegla da se ranije reagovalo.

Tamara Milić

Foto: Instagram

- U jednom momentu u niškoj bolnici Tamarino stanje je krenulo nabolje, ali ono je, nažalost, drastično degradiralo i na kraju smo izgubili i dete i nju. Izgubili smo najmilije, venčali smo se 6. juna, ni dva meseca nismo u braku... Ovo je velika tragedija za celu porodicu, voleo bih da se ovo više nikome ne desi - zaključuje Lazar.

Lazar dodaje da sumnja da će bilo ko od lekara u kruševačkoj bolnici biti smenjen, kao i da će on živeti s tim bolom do kraja života, dok će neki ostati nekažnjeni.

- Čekamo analize obdukcije, nakon toga ću se konsultovati s nekim pravnim timom o eventualnoj tužbi, ali nemam utehu u tome. Želeo bih da se skrene pažnja na problem u kruševačkoj bolnici i da se ovakva tragedija ne ponovi nikome. Ne želim da Tamarina smrt bude uzaludna, već da sprečimo buduće tragedije - ističe on.

Kruševačka bolnica još se nije oglasila o ovom slučaju.

VIDEO: Doktor usred bolnice tukao pacijenta, masa ljudi nemo gledala

(Telegraf.rs/Kurir)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sole

    Koja im je trudnica po redu I koji doktor je u pitanju

  • Ccc...

    Ljudi,stanje u Kruševcu,generalno,je katastrofa!!!! Što se tiče medicine,u Kruševcu čovek ne sme ni da se prehladi,ne daj Bože nešto ozbiljnije da mu se desi!!! I biće tako avi znamo do kada...

  • Јасмина

    Не само да је нису адекватно лечили,већ су били дрски и безобразни.Саучешће породици

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima