• 27

Oglasio se Zaječarac sa snimka koji je nasrnuo na psa: Udario sam ga. Mislio sam da će me napasti

"Bio sam iziritiran. Poneo sam štap da ih rasteram", rekao je Ivan Potić

  • 27

Uznemiravajući snimak koji se pre nekoliko dana pojavio na društvenoj mreži Fejsbuk, a na kojem se vidi kako čovek udara psa u Zaječaru, uzburkao je i uznemirio javnost.

Ispostavilo se da je čovek koji je nasrnuo na psa Ivan Potić, pesnik iz Zaječara koji je za portal Zamedia rekao da se na tom mestu već neko vreme okuplja čopor pasa.

- Svake večeri se čula nesnosna buka. Bio sam iziritiran. Poneo sam štap da ih rasteram. Na ćošku mi se u jednom trenutku učinilo da je pas krenuo prema meni i ja sam ga udario. Nije trebalo to da uradim - rekao je Potić i dodao da odgovornost snosi Komunalna policija jer ništa nije preduzela iako je 6 puta bio kod načelnika.

S druge strane, načelnik Komunalne policije Nenad Živković kaže da su postupili po prijavi i da je utvrđeno da je pas čipovan, sterilisan i da nije agresivan, što su potvrdili i stanari okolnih zgrada.

Iz udruženja za brigu o životinjama Beta, kažu da su podneli krivičnu prijavu.

Miloš Đuričić iz Bete kaže da ništa ne opravdava prebijanje miroljubivog psa motkom.

- Možda bih i mogao da razumem da je bila u pitanju samoodbrana, da je pas napao i da se neko branio... Ali, u ovom slučaju se radi o tome da je neko sa namerom udario psa motkom koji je njemu miroljubivo prišao - navodi Đuričić.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

I POTIĆ PODNEO PRIJAVU

Betina krivična prijava nije jedina koja je podneta u ovom slučaju. I Potić je podneo krivičnu prijavu jer mu je, kako kaže, ugrožena bezbednost.

- Onaj ko pogreši treba da odgovara, da snosi posledice, ali ne da ga ljudi pozivaju na linč, da prete članovima njegove porodice, da ga predstavljaju kao monstruma.

On optužuje gradsku vlast da vodi politički instruiran proces.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, koji je prvi objavio uznemiravajući materijal, kaže da je snimak dobio od čoveka koji nije smeo da ga objavi, ali da je on to učinio kao ljubitelj životinja i savestan građanin.

- Nema tu nikakvih političkih dimenzija, nisam znao o kome se radi. Radi se o tome da takve stvari ne smemo da radimo. Za mene je to monstruozno delo - poručio je Ničić.

Gradonačelnik takođe osuđuje pretnje upućene Ivanu Potiću i njegovoj porodici i poziva nadležne da efikasno i brzo reaguju u skladu sa zakonom jer jedino tako može da se stavi tačka na ovaj slučaj.

VIDEO: Zaječarac u pola noći izašao iz kuće, prebio psa štapom na ulici, pa se vratio da spava

(Telegraf.rs/Zamedia.rs)

Komentari

  • gost

    p psima ne vade zube ako ih cipuju pa mogu svakog da napadnu i povrede. Ako je to uradio a oni sto se bune nek vode svojoj kuci sve lutalice pa ih nece biti po ulicama i bicemo bezbedniji makar od njih a od kriminalaca ce valjda policija da nas brani a sudovi da ih pustaju.

  • Миодраг

    Не правдај им се и не извињавај, урадио си оно што би многи грађани Србије, али су оковани страхом од система, да, систем је произвео и сва та удружења која ти прете, они се издржавају од пореза свих нас а ми ћутимо и трпимо.

  • RICINUS

    Pesnik.... Kerovi laju a čovek piše pesme dekoncentrišu ga.... Taman krene strofu a ono kerovi zakevću... pocepa papir pa ponovo napiše strofu a ono se kerovi posvadjali, naišli od donje male žućko i partizanovac problem u kraju osudjivani poznati zakonu reda ...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima