≫ 

Pop iz Šapca napustio parohiju i otišao u Nemačku da vozi autobus: Pozdravio se i dao obrazloženje

Važio je za jednog od najboljih jereja u eparhiji, ali odluku da ostavi svoj poziv i ode u inostranstvo donela je cela porodica

  • 27

Sveštenik Petar Đukanović (42) iz Šapca napustio je posle skoro dve decenije svoju parohiju i sa ženom i dvoje dece otišao u Nemačku da radi kao vozač autobusa.

On je odlučio da sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode daleko od svoje zemlje i parohije koju je vodio, pišu Novosti.

Pre odlaska u Nemačku pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitava porodica. To je ujedno i obrazloženje zašto je predao parohiju.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje 17-godišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu.

Pravoslavni sveštenik, pop, pravoslavlje, krst I sveštenstvo nam odlazi u Nemačku Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke. Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

- O kolegi i bratu u Hirstu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio u Jevremovcu u naselju Čavić, gde se protezala njegova parohija - kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima imao jednu od najboljih parohija. On će kako kako pišu "Novosti" nastaviti da radi kao sveštenik, ali samo u slobodno vreme.

VIDEO: Telegraf u Americi: Upoznajte srpsku kolevku pravoslavlja u Džeksonu:

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    30. avgust 2019 | 09:33

    Očigledno je da se radi o poštenom čoveku. Da je drugačije, u mantiji bi vozio "limuzinu", a ne autobus u Nemačkoj ".

  • Sibin

    30. avgust 2019 | 09:03

    Retko posten pop!!!!! Ostalima je mnogo lepo ovde

  • sergej

    30. avgust 2019 | 09:02

    Ko izadje zadnji neka ugasi svetlo....a i nemora...bila jednom jedna zemlja Srbija-dembelija....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA