Emotivna fotografija iz bolnice dečaka koji se davio u Pefkohoriju: Ustaje iz kreveta i stiže kući

Mališan je 22. avgusta ušao u vodu i počeo da se davi. Na svu sreću, izvučen je iz mora. Danas se oseća dobro. On je naš mali heroj!

  • 12
Decak, davljenje, Pefkohori

Foto: Facebook/Angel Angelov Bugi

Dečak T. A. (5), koji se 22. avgusta davio u Pefkohoriju, probudio se iz indukovane kome. U dobrom je zdravstvenom stanju i kako saznaje "Telegraf.rs" nema bitnijih posledica po njegov respiratorni i centralni nervni sistem. On bi, po prognozama lekara trebalo uskoro da otputuje kući sa ocem koji je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa sinom iz bolnice.

- Doktori u pokušaju - napisao je otac dečaka ispod fotografije, na kojoj se vidi da se mališan lepo oporavlja.

Da podsetimo, dečak je 22. avgusta ušao u vodu i počeo da se davi. Na svu sreću, izvučen je iz mora. Tada je već bio bez svesti, ali je uspešno reanimiran i hitno prevezen ambulantnim kolima prvo u dom zdravlja, a zatim u bolnicu Ipokration u Solunu.

Iz mora ga je izvukao čovek koji pruža usluge sportova na vodi, a reanimiran je uz pomoć lekara koji se kao turista zadesio na plaži.

- Dečak je smešten na odeljenje intenzivne nege. Odmah je priključen na aparate i i dalje je na njima. Ima malog pomaka, ali još ne možemo da kažemo da li će davljenje ostaviti posledice na njega - rečeno je za Telegraf.rs u bolnici.

BILO JE UŽASNO

Očevici su za Telegraf.rs ispričali da je prizor spasavanja bio jako potresan.

- Reanimacija je dugo trajala. Tek nakon 15-20 minuta je dao znake života, pa ponovo zatvorio okice. Nakon toga je došla Hitna pomoć i odvezla ga. Žena mi je plakala, a ja sam se molio u plićaku, dok je suza suzu stizala - rekao je Srbin koji se zatekao na plaži u teškom trenutku.

VIDEO: (POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA