• 10

Srpski gimnazijalci nisu mogli da pređu granicu sa Hrvatskom zbog pečata na pogrešnoj strani

Učenici Devete beogradske gimnazije iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova

  • 10

Razlog zbog kog učenici Devete beogradske gimnazije nisu u četvrtak mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa "udaren" u desnom, umesto u levom uglu - navodi autoprevoznik "Jadran Line" iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz dece.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski pogranični organi nisu hteli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

- Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus poseduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom - pričaju nadležni iz "Jadran Line".

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da "sporni" autobus do Slovenije ode preko Mađarske.

Ili povratak ili dužim putem do Slovenije

- Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gde je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema - kaže Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

- Trenutno smo na putu kroz Mađarsku i nadamo se da u Sloveniju stižemo do večeri, kada smo dogovorili sa upravom hotela da deci posluže večeru.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    Jednom ustaša,uvek ustaša

  • Cobi

    Mogli su preko Mađarske da idu, mirno i bez trzavica.Mi smo stvarno mazohisti jer idemo šakalima na rupu.

  • PIXY

    Odavno bojkotujem sve hrvatsko iako nikad nisam bio u tom fazonu svojim postupcima ljude teraju na to

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima