• 2

"Raširi svoja krila, leptiru moj mali": Poslednji oproštaj i poslednja fotografija Despota i mame

"Tata, mama, i brat su uz tebe", napisala je

  • 2

"Raširi svoja krila leptiru moj mali. Tu su mama, tata i brat uz tebe. Letimo svi visoko, visoko...Volimo te svom dušom", napisala je mama Sofija na Fejsbuk stranici "Despot Lazić-Dečak leptir" i dodala:

- Neka ovo bude zadnja objava na ovoj stranici.

Na istoj toj stranici skupljana je pomoć za hrabrog malog Despota dok je bio živ. Ljudi su pisali poruke podrške i ljubavi, Cela Srbija bila je ganuta pričom o dečaku koji živi s otvorenim ranama na telu i čija je bolest takva da koža otpada čim se dodirne.

Zato je bio pravi blagoslov zagrliti ovog jakog dečaka, pomaziti ga, dodirnuti. Sve to što je bilo odraz ljubavi i nežnosti, njega je bolelo. Ipak, on se trudio da za 12 godina svoje junačke borbe ipak ostvari neke snove. Povremeno je izlazio i igrao se, a njegov omiljeni klub Partizan ga je ugostio i poklonio mu dres.

Despot Lazić

Foto: instagram/partizanbelgrade

Maleni i hrabri Despot Lazić (12), dečak leptir iz Bajine Bašte, preminuo je 11. oktobra na Institutu za majku i dete u Beogradugde su se lekari danima borili za njegov život.

Zbog nedostatka proteina, Despot je imao žive rane po telu i na sam dodir mu je otpadala koža. Onda mu je, usled bolesti, oslabilo srce, a pluća su mu se punila vodom. Zato je hitno smešten na intenzivnu negu Instituta za majku i dete u Beogradu gde je, nažalost, izgubio bitku. 

(M. L.)

Komentari

  • Kalimera

    Toliko sam pratila sudbinu ovog preslatkog decaka,koji je zasenio sada i same andjele,da prosto sada,od tuge nemam reci. Sta reci njegovoj majci?

  • Душан Краишник

    Туга😔😔😔

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima