≫ 

Novi skandal u KC Kragujevac? Pacijent tvrdi da je lekarka pušila cigaru, iz klinke sve demantuju

Sišao sam izgleda u njihovu ambulantu u prizemlju interne klinike. Tu sam naišao na ženu koja je sedela za kompjuterom i pušila cigare, kaže on

  • 76
Zena pusi na radnom mesto, piksla Foto: Čitalac Telegrafa

Da je lekarka usred Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Kragujevac pušila cigaretu, dok je koristila kompjuter, tvrdi čitalac portala Telegraf.rs, navodeći kako ju je u tom kršenju zakona i snimio.

Do navodnog incidenta došlo je pre dve nedelje, kada je čitalac od lekara opšte prakse dobio uput za gastroenterologa i u svojstvu pacijenta došao u KC.

- Kako nisam ranije posećivao bolnicu, nisam se baš snašao gde treba da idem. Sišao sam izgleda u njihovu ambulantu u prizemlju interne klinike. Tu sam naišao na ženu koja je sedela za kompjuterom i pušila cigare. Koje su strogo zabranjene i kažnjive - rekao je on za Telegraf.rs.

Zena pusi na radnom mesto, piksla Čitalac tvrdi da je lekarka u ovom trenutku gasila cigaretu u pepeljari na stolu Foto: Čitalac Telegrafa

Kako kaže, nije znao je li žena sestra ili doktorka.

- Prišao sam joj s paporiom da pitam gde treba da idem. Pogledala me je, prevrnula očima i povišenim tonom rekla da otkud ona može da zna gde ja treba da idem. Onda mi je rekla da sačekam neku sestru koja će me dalje uputiti - kaže čitalac.

Pored njega, tvrdi, stajao je još jedan stariji čovek.

- Počeli smo da pričamo o bolnici i bolestima. Ta ista doktorka je odjednom počela da viče: "Sestro, sklonite mi ove ljude odavde, ne mogu da se skoncentrišem da kucam". Sve vreme je držala cigaru - tvrdi on.

Zena pusi na radnom mesto, piksla Fotografije su snimljene u KC Kragujevac Foto: Čitalac Telegrafa

Sestra im je prišla, obratila se prvo deki i odvela ga sa sobom.

- Za to vreme ja sam uslikao tu doktorku kako gasi svoju slim cigaru, šareno pakovanje. Mrtva hladna - kaže on.

KC KRAGUJEVAC: NEJASNO JE OTKUD OVE TVRDNJE

Redakcija portala Telegraf.rs obratila se Kliničkom centru u ovom gradu, sa pitanjem da li im je ovaj slučaj poznat.

Klinicki centar Kragujevac Klinički centar Kragujevac Foto: Marko Jovanović

- U Kliničkom centru Kragujevac striktno se poštuje Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu. Poštuju se odredbe i postoje lica ovlašćena da vrše kontrolu primene zabrane pušenja, kao i odgovarajuća upozorenja koja su usklađena sa novim zakonskim rešenjima. Ove fotografije jesu snimljene u prostoru Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Kragujevac, a na kojima se apsolutno ne vidi konzumacija nikotina u prostorima naše ustanove. Ostaje nejasno na osnovu čega čitaoci Telegrafa tvrde da je “lekarka pušila cigaru u unutrašnjim prostorijama klinike” - rekli su iz KC-a.

Oni su takođe istakli da je neovlašćeno fotografisanje i snimanje video i audio zapisa, kako u drugim, tako i u našoj zdravstvenoj ustanovi, tretira kao krivično delo prema Кrivičnom zakoniku Republike Srbije, što je jasno istaknuto na brojnim punktovima u krugu Kliničkog centra Kragujevac.

PUŠILA CIGARETU U ČEKAONICI

Podsetimo, ova ustanova je prošle godine duže vreme bila u žiži javnosti, a jedan od razloga upravo je snimak na kome se vidi kako zdravstveni radnici usred radnog vremena i klinike konzumiraju cigarete.

Video je snimljen u čekaonici Kliničkog centra Kragujevac. Na njemu se vidi da sestra koja radi na prijemu pacijenata puši cigaretu dok čeka da neko priđe šalteru.

Ona se ne krije, dok pali, deca i ostali pacijenti šetaju okolo, uprkos činjenici što je prema zakonu u Srbiji ovakvo ponašanje u zdravstvenim ustanovama zabranjeno i kažnjivo.

Iz KC-a su tada rekli da je protiv dotične medicinske sestre pokrenut disciplinski postupak. Ona se nakon toga i sama oglasila statusom na društvenim mrežama. 

Sve se to desilo u vreme kada su oči javnosti bile uprte u Klinički centar, zbog snimka jedne majke koja je tvrdila da su lekarke odbile da pregledaju njeno dete, jer nije ispoštovana procedura.

Situacija se potom smirila, do pre oko mesec dana, kada je zbog afere u ovom Kliničkom centru uhapšeno 13 osoba za koje se sumnja da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su nanele štetu Kliničkom centru Kragujevac. Uhapšeni su rukovodioci D. P. (49) i N. S. (48), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Takođe, uhapšen je i rukovodilac u Kliničkom centru Kragujevac G.A. (55), zbog postojanja osnova sumnje da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac, tj. da je u službene isprave za operacije unosio neistnite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane RRFZO-a, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. (43) uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog dela.

Video: Neprimereno! Žena puši na onkologiji

(D.D.S./M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saska kg

    24. oktobar 2019 | 15:36

    Sram vas bilo! Osudjujete ljude koj8 non stop imaju sttes na poslu pusiti cigarete nije skandal! Skandal je kada na Tv puste parove javno vode ljubav to je strasno za ovu drzavu. Ja bi svim zdrastvenim radnicima dozvolila da puse na poslu. Mozda je zena imala naporan dan sram da vas budeee!

  • Boki

    24. oktobar 2019 | 15:32

    A ti što slikas... Veliki si dusebriznik. Muka mi je od vas nazovi savesnih. Zaludan pop i jarice krsti

  • N

    24. oktobar 2019 | 15:29

    Daj ljudi, imate li vi duše? Pola ovih sestara i tehničara ne mogu ni u wc da odu a kamoli nesto drugo koliko posla imaju jer kadrova nema. Je l vama toliko dosadno u životu kad gledate ko puši ko pije kafu, ko je obukao suknju ko se javio ko nije. Očigledno vi dolazite bezveze u bolnicu kada imate vremena za takve gluposti. Dao bog da je ova cigara najveći problem države i zdravstva, pa mi smo onda srećna i bogata nacija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA