Bolnice i domovi zdravlja danas svima otvaraju vrata: Nastavlja se akcija besplatnih pregleda

Na preglede od 8 do 16 sati mogu da dođu svi građani, odnosno i oni bez zdravstvenog osiguranja

  • 5

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće danas nastavljena u više od 200 zdravstvenih ustanova u Srbiji, a građani će moći da urade ultrazvučni pregled abdomena, obave kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, kao i tumor markere, najavilo je Ministarstvo zdravlja.

Pregledi će biti od 8 do 16 časova u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničko-bolničkim i kliničkim centrima.

Na preglede mogu da dođu svi građani, odnosno i oni bez zdravstvenog osiguranja.

Ministarstvo navodi da tako nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

U prethodnih 16 dana akcije preventivnih pregleda skoro 350.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja www.zdravlje.gov.rs.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • med.sestra

    22. decembar 2019 | 10:57

    Nas teraju da radimo ove akcije nedeljom i nista nam nije plaćeno. Dobijemo doručak. Posle se pitate zašto bežimo u Nemačku.

  • Milena jovcic

    22. decembar 2019 | 18:04

    Danasu bolnici u Arandjelovcu nisu primljeni svi pacijenti,jer su isli preko reda a mislim da su ostsli pacijenti sa karcinomom i nisu primljeni jer se nisu nametali ,sto znaci da treba da postoji prvenstvo prolaza tezih bolesnika ali i u ovo tesko vreme treba imati lep kodeks ponasanja prema tesko bolesnim.Tako da mislim da ovi akcijski pregledi vaze samo za BEZOBRAZNE pacijente.Nije sve tako kako se u drzavi PREDSAVLJA.Hvala

  • Logika

    22. decembar 2019 | 23:29

    To su pregledi za građane grada, ali ne i sela, nemamo para za taksi i nikada bolnice ne najave preglede unapred, valjda može jedan papir da se napiše na vrata ili da se gospoda na poziv telefona oglasi, kad hoćemo da se raspitamo. Nemamo ni buseve u nedelju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA