≫ 

Srednjoškolci u Srbiji prvi na udaru narkomanije: Sintetičke droge su im lako dostupne i jeftine

 ≫ 

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, rekao je da što se tiče geostrateškog položaja naše zemlje, nalazimo se na balkanskoj ruti i veća količina narkotika prolazi kroz Srbiju ka zapadnoj Evropi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Rastko

    12. januar 2020 | 12:23

    Ostru politiku prema sitnim dilerima ne mogu da vode njihovi narko bosovi vec posebna jedinica formirana od nepotkupljivih policajaca sa cistim biografijama.

  • Mony Swiss

    12. januar 2020 | 12:19

    Na Zapadu jos gore....

  • Bgd

    12. januar 2020 | 12:13

    Kao covek koji je video svaku stranu koja postoji sto se tice narkotika odgovorno tvrdim da u Srbiji od 1995 jacajuci i slabeci postoje paralelno 2 sistema koja su oba svesna onog drugog i gde se jedan bori protiv droge a drugi uzima profit prodajuci ili nudeci poslusnicima rezima mogucnost da bez kaznjavanja zarade na prodaji narkotika. Pri cemu sistem koji se bori protiv droge to radi tako da ne osteti ozbiljno potraznju i da je povecava sa izgovorom oko efikasnih metoda. Nepopularnost i predrasude oko dekriminalizacije, supstitucije i smanjenja stete su pefektan izgovor da se efikasne metode ne preduzimaju. Sistem nece da unisti biznis tezak 500 milijardi $ godisnje. Metode borbe protiv droge povecavaju potraznju i cine je smrtonosnijom nego sto je prirodno i nego sto bi bila da sa pod kontrolom cista u tacno meri dodje do korisnika bez mogucnosti da siri dalje. Droga ubije samo 1/4 ljudi umesanih u prodaju i konzumiranje, ostali su zrtve borbe protiv droge i situacija do kojih se dodje pokusavajuci da se uzme sto veci profit, sto pre napravi, sto pre zapakuje, sto pre proda, rata bandi... Zivot ne znaci nista, samo pare i bajka sistema koji se 100g sve radi isto. Jedan od najpametnijih je rekao... Raditi istu stvar svaki dan a ocekivati drugaciji rezultat je definicija ludila. Ovde se prosipa upravo ta prica iza cega stoji pokusaj da se odrzi samo ovakvo stanje dok sve simulacije pokazuju rusenje lanca prodaja-potraznja za 15-20g nakon kontrolisane legalizacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA