• 50

Srećna Srpska nova godina: Telegraf vam želi puno osmeha, ljubavi i dobrog zdravlja

Telefon u ruke, laptop ispred sebe, čitamo se u 2020, jer će portal Telegraf.rs i u ovoj godini nastaviti da vas prvi obaveštava o svim najvažnijim vestima iz zemlje i sveta

  • 50

Dragi čitaoci, srećna Srpska nova godina! Redakcija portala Telegraf.rs vam želi mnogo ljubavi, zdravlja i sreće. Da manje brinete, a više se veselite. Da svi budete na broju, ali i da širite porodicu.

Želimo vam da volite, budete voljeni i ostvarite sve želje koje duboko u sebi sakrivate od drugih. 

Da što češće putujete na destinacije o kojima maštate, ali da se vraćate Srbiji. Uživajte u dobroj muzici i filmovima, ali neka vam što ređe puca film. Aktivirajte velika očekivanja i deaktivirajte stres.

Ne trošite bateriju baš na svakoga, ali imajte vremena za sve koji vas vole i koje volite. Neka vam u životu budu samo veselje, violine i trubači, a nikad tuga i dosada.

U 2020. godinu uđite sa više optimizma i vere u sebe, rešeni da baš ove godine ostvarite svoje najveće snove, ili da im bar budete korak bliže.

Što češće ostajte bez daha. Spavajte koliko treba. Mnogo više živite. A najviše volite.

Telefon u ruke, laptop ispred sebe, čitamo se u 2020, jer će portal Telegraf.rs i u ovoj godini nastaviti da vas prvi obaveštava o svim najvažnijim vestima iz zemlje i sveta.

Moleban ispred Hrama Svetog Save

Umesto proslave pravoslavne Nove godine, sa platoa ispred jedne od najvećih sprskih svetnja, Hrama Svetog Save, šalju se molitve podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Jagodini su večeras održani moleban i litija ulicama grada, u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

U litiji je učestovalo oko 3.000 ljudi, a ispred sebe su nosili pano na kamo je pisalo "Ne damo svetinje".

Moleban su služili u Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla sveštenici arhijerejskog namesništva Beličkog, litije su išle centralnim ulicama Kneginje Milice, Kralja Petra I i Braće Dirak, a vernici su, uz crkvene rekvizite, nosili i državne zastave.

Litije podrške i moleban su održani u organizaciji SPC - Pravoslavne eparhije šumadijske i Crkvene opštine Jagodine.

(Ekipa Telegrafa - redakcija@telegraf.rs)

Komentari

  • Gidra

    Nisam vernik ali kao laik sam čitao i slušao da je julijanski kalendar najpogodniji prilikom određivanja dana na koji pada Vaskrs. Koliko znam čak i druge pravoslavne crkve koje ne koriste julijanski kalendar koriste ga prilikom određivanja Vaskrsa pa svi pravoalavci i sve pravoslavne crkve slave na i isti dan Vaskrs. Naime po drugim kalendarima, osim julijanskoga, može se desiti da jevrejska Pasha padne posle Vaskrsa što je po Bibliji apsurdno. Pre je bila Pasha i Poslednja večera povodom nje pa tek onda razapinjanje i vaskrsavanje.

  • Telegrafe Moj❤️

    Citala Vas dok u Srbiju zivela, citam Vas ovde gde sam, i citacu Vas ma gde bila. Zivot se zivi da se svasta prezivi. Hvala Vama i nadam se da sam Vas slatko nasmejala povrh svega... Sretna Vama PRAVOSLAVNA❤️

  • Tomatinjo

    Bolje da smo se ugledali na Etiopljane. Koji jes da su mimo svet sa svojim kalendarom ali je barem autentičo njihov. A mi Julijanski i rimski kalendar proglasili za srpski i pravoslavni. SPC tvrdoglavo zanemaruje našega čoveka Milankovića a promoviše delo Julija Cezara i Rimljana. A imali smo i Srpski kalendar koje je do 1881 koristila i srpska država i naša crkva i narod. Na spomeniku caru Lazaru na Gazimestanu navodi se 6897 godina. Zar to nije dovoljan dokaz koji kalendar su naši preci koristili a koji je bio i narodni i državni i crkv4ni. Pa ako ćemo biti svoji i posebni ili Milankovićev ili Srpski narodni kalendar treba koristiti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima