≫ 

Srećna Srpska nova godina: Telegraf vam želi puno osmeha, ljubavi i dobrog zdravlja

Telefon u ruke, laptop ispred sebe, čitamo se u 2020, jer će portal Telegraf.rs i u ovoj godini nastaviti da vas prvi obaveštava o svim najvažnijim vestima iz zemlje i sveta

  • 50

Dragi čitaoci, srećna Srpska nova godina! Redakcija portala Telegraf.rs vam želi mnogo ljubavi, zdravlja i sreće. Da manje brinete, a više se veselite. Da svi budete na broju, ali i da širite porodicu.

Želimo vam da volite, budete voljeni i ostvarite sve želje koje duboko u sebi sakrivate od drugih. 

Da što češće putujete na destinacije o kojima maštate, ali da se vraćate Srbiji. Uživajte u dobroj muzici i filmovima, ali neka vam što ređe puca film. Aktivirajte velika očekivanja i deaktivirajte stres.

Ne trošite bateriju baš na svakoga, ali imajte vremena za sve koji vas vole i koje volite. Neka vam u životu budu samo veselje, violine i trubači, a nikad tuga i dosada.

U 2020. godinu uđite sa više optimizma i vere u sebe, rešeni da baš ove godine ostvarite svoje najveće snove, ili da im bar budete korak bliže.

Što češće ostajte bez daha. Spavajte koliko treba. Mnogo više živite. A najviše volite.

Telefon u ruke, laptop ispred sebe, čitamo se u 2020, jer će portal Telegraf.rs i u ovoj godini nastaviti da vas prvi obaveštava o svim najvažnijim vestima iz zemlje i sveta.

Moleban ispred Hrama Svetog Save

Umesto proslave pravoslavne Nove godine, sa platoa ispred jedne od najvećih sprskih svetnja, Hrama Svetog Save, šalju se molitve podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Jagodini su večeras održani moleban i litija ulicama grada, u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

U litiji je učestovalo oko 3.000 ljudi, a ispred sebe su nosili pano na kamo je pisalo "Ne damo svetinje".

Moleban su služili u Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla sveštenici arhijerejskog namesništva Beličkog, litije su išle centralnim ulicama Kneginje Milice, Kralja Petra I i Braće Dirak, a vernici su, uz crkvene rekvizite, nosili i državne zastave.

Litije podrške i moleban su održani u organizaciji SPC - Pravoslavne eparhije šumadijske i Crkvene opštine Jagodine.

(Ekipa Telegrafa - redakcija@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    14. januar 2020 | 09:26

    Поштована редакцијо и Вама све најбоље у наступајућој години. Пуно здравља, среће и успеха на личном и пословном плану. Још више читалаца. Останите најбољи. Срећна Нова Православна.

  • Lola

    14. januar 2020 | 09:01

    Srećna i uspešna Nova godina!!

  • J

    14. januar 2020 | 08:43

    Valjda pravoslavna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA