≫ 

Autobus "Niš ekspresa" ostao bez točka tokom vožnje magistralom. I ne dešava im se prvi put

Srećom, niko nije povređen

  • 9
Niš ekspres, otpao točak

Foto: toplicke.com

Vožnja na zadnjem sedištu autobusa ponekad je malo mučna, pa i gruba, posebno kad majstor da gas. Ali, nikad ne biste sedeli ovde da znate da autobusu tokom vožnje mogu da otpadnu točkovi, pa da se skotrljaju sa strane dok majstor onim prednjim pokušava da prikoči.

E, baš to doživeli su putnici Nišekspresa, koji je juče ujutro saobraćao putem između Prokuplja i Niša.

Kako prenosi lokalni portal toplicke.com, to se desilo u ranim jutarnjim satima, a točak je leteo po kolovozu i nastavio da se kotrlja.

Srećom, magla je učinila da se ovim, inače brzim magistralnim putem, u tom trenutku sporije vozi, pa ogromni autobuski točak nije izazvao tragediju, a i putnici su dobro prošli...

Niš ekspres, otpao točak

Autobus bez točka, Foto: toplicke.com

- Zbog delimične magle, klizavog puta, svi su sporo vozili, što je sreća. U jednom momentu kao na filmu, primetio sam da se u suprotnom smeru od mog kreće guma. Nisam mogao da verujem svojim očima. U momentu sam pomislio: "A gde je automobil?"- šali se jedan Prokupčanin koji je u to vreme bio na putu.

Srećom, ovaj vozač Nišekspresa nije jurcao i bio je priseban, pa je autobus bezbedno uspeo da zaustavi.

Inače, ova velika transportna firma neretko je na meti kritika, ali i pod lupom nadležnih službi. Telegraf je kontaktirao ovu firmu povodom datog slučaja, ali do objave teksta nismo dobili odgovor

Nije prvi put da otpadne točak. To se desilo i decembra 2018. na liniji Niš Leskovac. Šokirani putnik svedočio je tada da je, dok se vozio autobusom, kroz prozor ugledao gumu koja se kotrlja! A to je bio točak tog autobusa.

Niš ekspres, otpao točak

Ovo nije prvi put da otpadne točak / Foto: toplicke.com

Neispravne kočnice za ekskurziju

 

Novembra prošle godine za dečju ekskurziju poslali su autobuse neispravnih kočnica. Zbog nepravilnosti na tri vozila policija je podnela prekršajne prijave protiv "Niš ekspresa".

Kako je saopštila niška Policijska uprava, vanrednim tehničkim pregledom ustanovljeno je da su autobusi imali neispravne kočnice, nije im radio uređaj za odmagljivanje i odmrzavanje vetrobranskog stakla, brisači su bili oštećeni, a folije na staklima nisu bile atestirane.

Čak i kada su ispravni autobusi, vozači "Niš ekspresa" katkad, verovatno misleći da dobro poznaju teren, prelaze i preko zatvorene rampe: Jedan slučaj zabeležen je pre nešto više od godine dana na liniji 8, kada je rampa priklještila vozilo, a nedavno je jedan takav slučaj snimljen i u naselju Nikola Tesla.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    14. januar 2020 | 17:02

    I naravno kao do sada niko nece da odgovara!!!

  • Mmm

    14. januar 2020 | 23:00

    Najgori su!

  • Дејан Младеновић

    14. januar 2020 | 23:21

    После свега што се дешава Ниш-експресу ауто превозна фирма крстић из култног филма "ко то тамо пева"је швајцарска за њих

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA