Pacijentkinja iz Uba koja je hitno prebačena u Beograd nema korona virus

Kako smo ranije pisali pacijentkinja je primljena u zdravstvenu ustanovu u Valjevu jer su u Domu zdravlja Ub, prilikom uzimanja anamneze i epidemioloških podataka, utvrdili da je boravila u inostranstvu

  • 10
Infektivna klinika, pacijentskinja

Foto: Nikola Tomić, Shutterstock

Devojka iz Uba, koja je prebačena iz valjevske bolnice na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu, nije zaražena korona virusom.

To su pokazale analize obavljene na Infektivnoj klinici u Beogradu, a saopštila Opšta bolnica u Valjevu.

Kako smo ranije pisali pacijentkinja je primljena u zdravstvenu ustanovu u Valjevu jer su u Domu zdravlja Ub, prilikom uzimanja anamneze i epidemioloških podataka, utvrdili da je boravila u inostranstvu.

Ranije danas, pacijentkinja za koju se sumnjalo da je zaražena korona virusom, prebacena je iz Opšte bolnice u Valjevu, gde je bila prvo primljena, u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Klinickog centra Srbije u Beogradu.

"Blic" dodaje, pozivajući se na nezvanične informacije, da je reč o 17-ogodišnjoj devojci sa teritorije Uba, koja se pre nedelju dana vratila iz Milana, u Italiji, gde je kratko boravila.

Video: Italijani svesni situacije: Policija spečava ulazak u gradove da bi smanjila širenje korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. februar 2020 | 06:37

    Svi koji su u proteklih desetak dana putovali u Italiji trebalo bi da budu oprezni i da se isprati njihovo zdravstveno stanje.Zbog cega je tek jutros objavljeno da je devojka iz Valjeva kratko boravila u Milanu?koliko je nasih turisticki boravilo u Veneciji.Milanu,...pa taj podatak da je bila u Italiji trebalo bi da se odma objavi da bi svi koji su bili postanu oprezniji.Zar je precutkivanje mesta boravka u inostranstvu nacin da vlast i zdravsteni radnici zastite i sebe i sve nas u slucaju da se pojavi virus kod nas.Vazno je da ministar ponosno ponavlja "Srbij je spremna u slucaju pojave virusa"a kako je to spremna?ćutanjem.

  • Rema

    27. februar 2020 | 03:47

    Hvala Bogu!!!

  • Milenko

    27. februar 2020 | 03:53

    Vreme je da se i mi krunisemo u znak obostranog prijateljstva Kine i Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA