≫ 

Srpski seljaci imaju "pancir" u borbi protiv virusa: Koriste 3 stvari i ne plaše se korone iz Kine

- Ne plašimo se da će bilo kakav virus iz te daleke Kine stići u naše selo, pa ovde i gosti jedva da dođu - priča kroz osmeh Milorad iz Dragačeva

  • 3

Korona virus je pred vratima, a građani u zapadnoj Srbiji nisu u strahu jer, kako kažu, preživeli su toliko toga pa je ova zaraza o kojoj bruji čitav svet za njih “mačiji kašalj”. Iako stručnjaci kažu da u ovom slučaju ne pomaže, Šumadinci ipak ostaju verni narodnoj medicini i receptima koji su stari i po nekoliko vekova.

Milorad Tanasković je u osmoj deceniji života, ali se ne plaši korone jer ima svoj ustaljeni ritam kad su je u pitanju odbrana od virusa.

Dragačevci se ne plaše korone, Milorad Tanasković Foto: Rina.rs

- Možda doktori kažu da to ne pomaže, ali beli luk, vruća rakija i slanina oduvek su naš pancir, zato smo mi ovako rumeni i zdravi. Ne plašimo se da će bilo kakav virus iz te daleke Kine stići u naše selo, pa ovde i gosti jedva da dođu - priča kroz osmeh Milorad iz Dragačeva za RINU.

I dok najstariji Dragačevci ne strahuju od virusa, jer niti gde idu, niti im ko dolazi, najplašljiviji jesu stanovnicu velikih gradova koji su u svakodnovnoj ineterakciji sa velikim brojem ljudi.

- Sve vreme čitam informacije koje nam stižu iz inostanstva i moram priznati da se pomalo plašim. Nabavila sam maske mojoj porodici, redovno peremo ruke i provetravamo prostorije. Mada, iskreno se nadam da će nas ta famozna korona zaobići - kaže Nada Jovanović iz Čačka.

Dragačevci se ne plaše korone, Milorad Tanasković Foto: Rina.rs

A ako na ovaj virus beli luk, med i vunene čarape nemaju nikakav uticaj, Srbi uvek mogu da se osvrnu i na još neke načine preventive, a to je ona stara narodna “daleko bilo, pomeri se sa mesta”, ako ništa drugo – možda to pomogne.

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    27. februar 2020 | 14:16

    Deda tako se radi kod srba gde ih god ima mi mladji po noci jos skidamo zenama mrak sa ociju jos bolja terapija

  • Shqip

    27. februar 2020 | 18:54

    Korono, čekamo te

  • Darinka

    27. februar 2020 | 16:43

    Maa ljudi tako je daleko bilo samo će to pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA