≫ 

Četiri pacijenta u teškom stanju u KC Vojvodine: Na respiratoru su, jedan podvrgnut i hemodijalizi

U utorak je iz KC Vojvodne na kućno lečenje otpuštena devojka koja ima dijabetes

  • 1

U Kliničkom centru Vojvodine od jutros je na bolničkom lečenju 14 pacijenata koja su zaražena korona virusom, što je za dvoje više nego juče. Četiri pacijenta su u teškom stanju, potvrđeno je iz KC Vojvodine.

- Četiri naša pacijenta su u teškom opštem stanju i oni su na respiratoru. Jedan od njih je podvrgnut i hemodijalizi. Ukupno imamo 14 pacijenata, što je za dvoje više nego juče - rekla je za TV Prva direktorka KC Vojvodine, Edita Stokić.

Doktorka je potvrdila i da je juče tokom dana iz KC Vojvodine otpuštena devojka koja ima dijabetes, a zaražena je korona virusom.

- Što se tiče ovog pacijenta, tačno je da je ona otpuštena kući i sada je u strogoj samoizolaciji, ali i pod strogim nadzorom infektologa. Reč je o našem najmlađem pacijentu koji je bio pozitivan na korona virus.

U Srbiji su do sada registrovane ukupno 3o3 osobe koje su zaražene korona virusom, četiri osobe su preminule, 21 pacijent je na respiratoru, a 15 je izlečeno.

Jutros je potvrđeno i da je juče u 16 časova preminula doktorka iz Prokuplja. B. Lj. (59) je bila lekar na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja, a preminula je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako saznajemo, ona je bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, i imala je dijabetes.

Prema našim saznanjima, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena pre nekoliko dana zbog simptoma korona virusa. Stanje joj se pogoršalo pa je priključena na respirator, ali njen organizam nije uspeo da se izbori sa bolešću.

Video: Kon: Velika je verovatnoća da će doći do reinfekcije ovog virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    25. mart 2020 | 23:15

    Да БОГ да што пре оздраве!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA