≫ 

Preminuo lekar (57) u Ćupriji: Kolege pozivaju na minut ćutanja i aplauz, sumnjaju na koronu

Reč je o specijalisti urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji

  • 3
Ćuprija, korona virus Foto: ATA Images

Sumnja se da je drugi lekar u Srbiji preminuo od posledica korona virusa, a konačno razrešenje ove dileme očekujemo na današnjoj konferenciji u 15 časova. Za Telegraf.rs nezvanično je potvrđeno da je reč o lekaru koji je radio u Opštoj bolnici u Ćupriji na odeljenju urologije, te da je lečen u Beogradu. 

Prema pisanju lokalnih medija, preminuli lekar pozitivno je testiran na Covid-19 pre nekoliko dana. To su potvrdili i iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije u svojoj Fejsbuk objavi.

- Od COVID19 je danas preminuo dr G. I, specijalista urologije iz OB Ćuprija. Neka mu je večna slava i pokoj duši. Molimo sve lekare u Srbiji da četvrtak 02. aprila u 10 č minutom ćutanja odaju počast našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama! - stoji u njihovom jučerašnjem postu.

Štab za vanredne situacije iz Paraćina demantuje navode medija

Ovim povodom kontaktirali smo i Opštu bolnicu u Ćupriji, ali nismo dobili njihovu zvaničnu potvrdu. Od Opštinske uprave u Paraćinu, odakle je lekar, dobili smo demanti navoda iz lokalnih medija da je lokalni Štab za vanredne situacije zvanično potvrdio ovu informaciju.

Od preminulog lekara (57) na Fejsbuku se pored kolega opraštaju i sugrađani uz izjave saučešća porodici.

- Dragi moji Paraćinci, sa tugom vam javljam da je vaš sugrađanin Dr G. I. (urolog Bolnica Ćuprija preminuo). Najiskrenije saučešće roditeljima i porodici. Nema više našeg G. - stoji u objavi kojom je javnost u Paraćinu obaveštena o smrti lekara.

- Tako je to sa herojima, umru na bojnom polju. Moje saučešće - jedan je od komentara ispod objavljene fotografije preminulog lekara.

- Moj studentski drug i kolega dr G. I. je otišao. Neverica, tuga... - oglasili su dugogodišnji poznanici.

Večerašnji aplauz u 20h neka bude pozdrav dr G. I, urologu Ćuprijske bolnice, koji je noćas preminuo od posledica corona-virusa - poručila je druga koleginica.

- Otišao je urolog, čovek koji je human i uvek pri ruci pacijentima bio. Lično ga poznajem i puno mi je pomogao na razne načine za lečenje moje kćerke. Znao je reći: 'Niko ne znamo kad će nas Bog pozvati sebi'. Nisam ni slutila da ću doživeti bol da te pratim, sigurno u bolji život. Počivaj u miru... - potresne su reči pacijentkinje.

- Saučešće porodici, kolegama i prijateljima. Ode naš G. - nizali su se poslednji pozdravi.

Informaciju o tome da je dr G. I. preminuo od posledica korona virusa probali smo da potvrdimo i u Ministarstvu zdravlja, kao i u Opštinskoj upravi Ćuprija.

Direktor bolnice potvrdio: Zaraženo 9 medicinskih radnika,jedan lekar umro

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na korona virus pozitivno devet zdravstvenih radnika te regionalne ustanove - jedan lekar je preminuo, petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali na kućnom lečenju.

- Inficirani lekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice - rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.

Ćuprija, korona virus Foto: ATA Images

Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji i imao je srčano vaskularnih problema.

- Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati - rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro".

- Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdrastvenom ustanovom - rekao je Gajić.

Podsetimo, prva žrtva lekarskog poziva bila je B. Lj. (59) iz Prokuplja, lekar na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja. Preminula je 24. marta oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako saznajemo, bila je u kontaktu sa ženom iz Lugana, i imala je dijabetes.

Video: Virus je privremeno izbacio doktora Branislava iz borbe: Ovo je njegova pozitivna poruka sa Sajma

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    1. april 2020 | 14:03

    Pokoj njegovoj dusi. Saucesce porodici... strasno

  • Dana

    1. april 2020 | 14:36

    Tuga

  • Naki

    1. april 2020 | 16:45

    Doktori radili bez zastitne opreme nesposobnost direktora i onog krivosijana koji ga je po partijskoj osnovi tu postavio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA