≫ 

Kon: Nismo popustili ispred politike za policijski čas, samo je Nestorović imao drugačije mišljenje

- Nije bilo sukob., samo razmene mišljenja. Došlo je do kompromisa koji je zadovoljio sve koji su učlestvovali u tome. Nema ničega u tome što se pominje, to nije istina - kazao je dr Kon

  • 15
SRBIJA KORONA BILANS SRĐA JANKOVIĆ, PREDRAG KON Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemilog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa rekao je večeras u emisiji Hit tvit na TV Pinku, da nije struka popustila ispred politike, kao i da je oko policijskog časa za vreme prvomajskih praznika samo prof. dr Branimir Nestorović imao drugačije mišljenje.

U okviru lekarskog tima u okviru Kriznog štaba bilo je samo mišljenje prof. Nestorovića, koji je mislio da ne treba tokom celog vikenda imati policijski čas, a epidemiološki deo je mislio drugačije. Posle nekoliko dana se došlo do kompromisa s obzirom na rezultate testiranja. Mi smo hteli da relaksiramo starije od 65 godina. Našlo se neko rešenje, gde su oni za petak 1. maj imali tu mogućnost, s tim da je i ova kiša znato uticala... pa se nadam da neće biti negativnih posledica, a i nije bilo okupljanja - kazao je dr Kon.

On je bio izričit da nije struka popustila pred politikom,

Ne teramo inat jedni drugima. Pokušavamo najracionalnije da razmišljamo. Nije bilo sukoba., samo razmene mišljenja. Došlo je do kompromisa koji je  zadovoljio sve koji su učestvovali u tome. Nema ničega u tome što se pominje, to nije istina - kaže dr Kon.

I predsednik Aleksandar Vučić kazao je u istoj emisiji da nije bilo sukoba, i naveo da dr Kon kao potpukovnik dobro razume šta je država, zna da neke odluke mora da donese, a koje se ne sviđaju ljudima.

Na opaske da sarađuje sa vlašću, dr Kon je rekao da je to je sastavni deo ovoga posla pogotovo u ovakvim situacijama, gde mora da postoji saradanja vlasti, ili nešto nije u redu, nisi dovoljno shvatio svoj zadatak.

Pogledajte koliko građani veruju našim lekarima iz kriznog štaba:

- Ja sam iks puta ponovio da je moja jedina ideologija - epidemiologa. Tako da, ako se pominje ovakva saradnja sa vlašću, to je dobra odbrana zemlje. I nije lako to izdržati, takvu vrstu kritike,  ali sve vreme si svestan šta radiš. U ovoj situaciji emocije nisu bitne, bitan je samo cilj. Cilj je bio sačuvati živote. A druga stvar je isključivo govoriti samo istinu, te dve stvari su mene vodile kroz posao - objasnio je dr Kon.

Video: Stav struke o ukidanju policijskog časa: Potrebno je još nekoliko ovakvih dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    3. maj 2020 | 21:54

    Ispalo na kraju kako je on ovo i pricao na pocetku i izgleda jedini u pravu da je najsmesniji viris

  • Milosavljević Milenko Pančevo- Tara

    3. maj 2020 | 21:56

    Bože hvala ti skoro 50 dana nisam mrdno iz kuće Milenko a sada pravac na moju Taru i nevraćam se do zime pozzz Generaciji !!!

  • Branko

    3. maj 2020 | 22:30

    Nostorovic je kralj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA