≫ 

Knić je uspeo da se sačuva od korone, ali meštani pružaju podršku lekarima: Opevali su prelepu pesmu

Autor pesme je Marko S. Marković iz sela Ljuljaci

  • 4

Jednu od najvećih žrtava u doba korona virusa podneli su zdravstveni radnici. Oni su se borili za živote pacijenata, često ne misleći ni na svoje zdravlje. Svkodnevno su im se građani širom Srbije zahvaljivali aplauzom u 20 časova, a sada su dobili i zahvalnicu u stihu. Iz opštine Knić stigla je čista, srpska, izvorna pesma koja govori koliki su zapravo bili heroji u proteklom periodu.

- Uspeli smo da sve vreme ostanemo bez zaraženih lica, zahvaljujući dobroj saradnji sa građanima, njihovom odgovornom ponašanju. Iako nismo imali inficiranih na našoj teritoriji svesni smo koliko je bilo teško u Srbiji prethodnih meseci i zato smo želeli zahvaliti svim medicinskim radnicima, na način koji će zauvek ostati, a najbolji je bila – pesma - rekao je predsednik opštine Knić, Miroslav Nikolić.

Autor pesme je Marko S. Marković iz sela Ljuljaci, pesnik i dobar poznavalac gružanske istorije. Stihove uz zvuke frule, obučeni u narodnu nošnju,  interpretirali su Tamara Zečević i Andrija Delić.

Opština Knić, koja broji 14.000 stanovnika ostala je nedodirljiva za korona virus. Iako se nalazi u sobraćajnom središtu, čeličnom discipiloom građana uspeli su da pobede nevidljivog neprijatelja sa kojim borbu vodi čitav svet.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA