Druga strana priče o centrima za izbeglice: Migranti aplaudiraju vojsci, Srbiju stavljaju u srce

Sporadični incidenti zasenili su neke lepše slike

  • 23
Migranti Obrenovac Foto: KIRS

U vreme kada je korona virus postao "ratni" neprijatelj, na ulice je izašla vojska. Naši vojnici dobili su, tako i zadatak da čuvaju prihvatne centre za migrante.

Posao nije bio nimalo lak, ljude koji mesecima lutaju na putu ka boljem životu trebalo je zadržati iza ograde prihvatnih centara širom Srbije.

Migranti Obrenovac Fontana u Obrenovcu, Foto: KIRS

U javnosti se mogao čuti poneki incident, a kako je stvarno izgledalo u objektima Komesarijata za izbeglice i raseljena lica Srbije znaju samo radnici i čuvari reda.

Ali, nije bilo samo sukoba - sporadični incidenti zasenili su neke lepše slike. To je družba, zajednički rad i oduševljenje srpskim vojnicima koje su migranti aplauzom ispratili iz centra u Vranju, koji su do kraja vanrednog stanja čuvali ovaj objekat.

Migranti Obrenovac Obrenovac, Foto: KIRS

U Obrenovcu, kampu gde je pre neki vozilom uleteo mladić Filip Radovanović i divljao kroz kompleks, migranti su tokom svoje izolacije napravili fontanu u znak zahvalnosti Srbiji. Ime naše zemlje ispisali su u jednom srcu.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakbg

    11. maj 2020 | 21:41

    Migrantima nije mesto u Srbiji imamo mi nase izbeglice, ne dozvoliti im da ostanu ovde i zatvoriti sve granice. Ako drzava to ne resi narod se dize na treci srpski ustanak.

  • Zoki

    11. maj 2020 | 19:51

    Predlozio bih ovima sto dobijaju plate i ko zna sta jos da migrante odvedu svojoj kuci. Moze?

  • Дејан Младеновић

    11. maj 2020 | 20:52

    Далеко им лепа кућа била

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA