≫ 

Tužna sudbina baka Živke: Uzeli su joj bebu nakon porođaja, a onda je izgubila svoje dete zauvek

- Tugujem, kad sam majka - odgovara na pitanje u šta se njen život pretvorio potom

  • 7

Baka Živka Popović (86) iz sela Tmava kod Kuršumlije, kojoj su dobri ljudi vratili osmeh na lice, otkrila je tužnu priču koja joj je obeležila život.

Upoznali smo mršavu staricu, upalih obraza, bez hrane, struje, uređaja, udobnosti... Uz apele na humanost onih koji su u mogućnosti, računi za struju su sravnjeni, struja priključena u njen trošni dom, frižider i električni šporet obećani. Stiglo je i nešto hrane, da zaboravi na ukus paprike i luka, kojima se inače hrani i koje sadi u svojoj bašti.

Otkrila je i da sada nema rasade za papriku, pa je moglo da se desi da i bez nje ostane. Ipak, neće se desiti. Dolaziće joj volonteri, dva puta nedeljno. Donosiće joj hranu, pomoći da počisti, biti tu za razgovor.

U jednom od retkih razgovora, koje inače nema sa kim da povede, otkrila je i za tragediju koja joj je obeležila život.

Imala je ćerku. Odvojili su je od nje u prvoj nedelji po rođenju, navodi ne zalazeći u detalje - ni ko ni zašto.

Ćerka, o kojoj uspevala da sazna ponešto, poginula je pre 30. godine.

- Tugujem, kad sam majka - odgovara na pitanje u šta se njen život pretvorio potom.

Ukoliko želite da pomognete da se prikupe novčana sredstva za baka Živku i ostale porodice koje žive u nehumanim uslovima, račun za pomoć je 160-0000000338828-55 Edukaciono humanitarna organizacija.

Dejana Markovića za sve dodatne informacije možete pozvati na broj telefona 061/171-4045.

Video: Baka Živka dobija pomoć, dolaze joj volonteri dva puta nedeljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    23. maj 2020 | 12:37

    Mnogo je takvih baba Zivki u Srbiji. Zaboravili smo mi kako je nemati, kako je ziveti bez struje, hrane, ogreva. Ne kazem lose nesto, vec smo se otudjili od onoga pomozi bedi. A verujte mi, iz iskustva kazem, ko pomogne siromahu,kao Bogu da je pomogao. Iskusio sam, davao sam,pa se desilo da sam ostao bez icega i hvala Bogu i dobrim ljudima danas imam sve pa opet mogu da pomognem. Zivot je tezak kao beton, mislimo radimo pa cemo da imamo brdo para,a sve se u sekundi okrene. Volite se,pomazite jedni drugima. Svi odmah prebacujemo gde je drzava!? Nema drzave,oni vode svoju politiku,a mi smo ta drzava koja treba da bude uzor,narod!!!

  • Radmila

    23. maj 2020 | 12:12

    A setiće se bake kada treba da da svoj glas,e državo stanovnici ti umiru gladni,pogotovo stari,jadni,bolesni,gde si državo ,o kome se ti brineš???

  • .

    23. maj 2020 | 12:20

    Zivote skote...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA