≫ 

U srpskim selima i dalje postoji "sveto drvo": Veruje se da "zapis" štiti od nevremena i nesreće

 ≫ 

Sveti krst urezuje se jednom godišnje

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Perun
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Stop nwo

    23. maj 2020 | 23:19

    Isus je reko da će nas mnogi prevariti i predstaviti se kao lažni proroci i spasitelji. Ipak Biblija je najjača knjiga a pravoslavlje religija uprkos tome što ljudi sebi grade idole pa i vraćajući se staroj veri koja je bila naravno od nečastivog nametnuta zato su je hrišćani suzbijali. Opet je se pojavila staroslovenska vera u Bogove...no ne treba to graditi navuće samo više đavola na narod što im i jeste cilj da bi uspostavili NWO

  • Perun

    23. maj 2020 | 18:43

    PERUNOV HRAST ZAPIS Na moju iskrenu radost sećanje na daleku sjajnu prošlost Srba niko nije a i neće uspeti da uništi. Hrast je bio neodvojivo vezan za Peruna. Bitka za Hrast ukazuje na to koliko je čvrsto ukorenjen Perunov kult kod Srba. O posvećenosti Perunu ukazuje i činjenica da, do danas, mnogi toponimi i biljke nose Perunovo ime (Perunov vrh i Perunova obala u Rusiji, Perunja ves u Sloveniji, planina Perin u Bugarskoj cvet perunika itd.). Uprkos pokušajima da se Perun potpuno uništi, njegovo ime je ostalo. Štaviše, Perun je jedan od najpoznatijih i najviše pominjanih slovenskih bogova. Sloveni su se Perunu molili u gajevima, ispod hrastova. Nakon dolaska hrišćanstva ulogu Peruna preuzima sveti Ilija. U narodnoj tradiciji Perun je ostao, kao i priče o njemu, s tim što su mnoge primile oblik priča o svetom Iliji, dok su druge takođe morale da promene ime glavnog junaka. Crkva je satanizovala Peruna, verovatno zbog njegovog jakog kulta i velikog uticaja na živote ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA