≫ 

U srpskim selima i dalje postoji "sveto drvo": Veruje se da "zapis" štiti od nevremena i nesreće

 ≫ 

Sveti krst urezuje se jednom godišnje

Komentari

  • Stop nwo

    23. maj 2020 | 23:19

    Isus je reko da će nas mnogi prevariti i predstaviti se kao lažni proroci i spasitelji. Ipak Biblija je najjača knjiga a pravoslavlje religija uprkos tome što ljudi sebi grade idole pa i vraćajući se staroj veri koja je bila naravno od nečastivog nametnuta zato su je hrišćani suzbijali. Opet je se pojavila staroslovenska vera u Bogove...no ne treba to graditi navuće samo više đavola na narod što im i jeste cilj da bi uspostavili NWO

    • 24. maj 2020 | 00:48

      Perun

      @Stop nwo

      BIBLIJA SVETO PISMO je istorija jevrejskog naroda. Biblija se deli na dva glavna dela: Stari i Novi zavet. Ukratko, Stari zavet je priča o Narodu, a Novi, priča o Čoveku. Priča o narodu je priča SAMO o jevrejskom narodu, priča o Čoveku je priča o sinu jevrejskog naroda Isusu. Ali odakle drugi narodi vode poreklo? Odakle su se pojavili Rusi, Srbi, Belorusi, Ukrajinci, Germani, Tatari, Gruzini, Kirgizi, Kazahi, Tadžiki, Litvanci, Kinezi, Japanci, Turci i stotine drugih naroda? Kakva je istorija tih naroda? Ja sam Srbin po krvi i po duhu. Ja hoću da znam poreklo Srba i srpske istoriju. Pokažite mi, gde je to zapisano u Bibliji. Toga nema. Onda šta će meni ta knjiga? I šta će ta knjiga svim drugim narodima, osim Jevreja? Zašto umesto proučavanja srpske istorije nama nameću proučavanje jevrejske istorije? Pa zato da bi nam uništili našu nacionalnu svest, prekinuli veze sa našim slavnim precima, sa našim rođenim Bogovima“.

  • Perun

    23. maj 2020 | 18:43

    PERUNOV HRAST ZAPIS Na moju iskrenu radost sećanje na daleku sjajnu prošlost Srba niko nije a i neće uspeti da uništi. Hrast je bio neodvojivo vezan za Peruna. Bitka za Hrast ukazuje na to koliko je čvrsto ukorenjen Perunov kult kod Srba. O posvećenosti Perunu ukazuje i činjenica da, do danas, mnogi toponimi i biljke nose Perunovo ime (Perunov vrh i Perunova obala u Rusiji, Perunja ves u Sloveniji, planina Perin u Bugarskoj cvet perunika itd.). Uprkos pokušajima da se Perun potpuno uništi, njegovo ime je ostalo. Štaviše, Perun je jedan od najpoznatijih i najviše pominjanih slovenskih bogova. Sloveni su se Perunu molili u gajevima, ispod hrastova. Nakon dolaska hrišćanstva ulogu Peruna preuzima sveti Ilija. U narodnoj tradiciji Perun je ostao, kao i priče o njemu, s tim što su mnoge primile oblik priča o svetom Iliji, dok su druge takođe morale da promene ime glavnog junaka. Crkva je satanizovala Peruna, verovatno zbog njegovog jakog kulta i velikog uticaja na živote ljudi.

    • 23. maj 2020 | 20:11

      Kobajaši

      @Perun

      Sudeći prema broju lajkova koji je dobio komentator Perun, očito je da neki Srbi još uvek nisu zaboravili rodnu veru svojih predaka.

    • 23. maj 2020 | 23:25

      Marko Predator

      @Perun

      Sve to stoji ali ipak nisu hrišćani bili budale što su suzbili to praznoverje i okultizam čuj kult srba ma nemoj kultove su satanisti izmislili i doneli sa zapada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA