≫ 

Šta će biti sa osnovcima koji su bolesni i nisu mogli da polažu malu maturu?

Ove godine će biti omogućen i elektronski upis u srednje škole

  • 0
Polaganje, mala matura, škola Foto: Nikola Tomić

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Dušan Kićović, danas, drugog dana završnog ispita, istakao je po završetku polaganja testa iz matematike da je zadovoljan dosadašnjim tokom polaganja male mature.

- Zadovoljni smo kako je do sada protekao sam tok završnog ispita. Sinoć u planirano vreme sva vozila JP „Pošta Srbije“ si stigla sa testovima, svi testovi su skenirani, a jutros od 7.30 časova počelo je pregledanje testa iz srpskog odnosno maternjeg jezika - rekao je Kićović .

Državni sekretar je ponovio da je jučerašnji dan, kada su učenici polagali test iz srpskog/maternjeg jezika protekao bez ikakvih problema.

Za sve one učenike koji su bolesni i nisu izašli na završni ispit, prema rečima Kićovića, biće organizovan drugi rok u avgustu i u skladu sa osvojenim bodovima ti učenici biće upisani u škole.

- Za njih ne može da bude zauzeto mesto, oni će se upisati preko broja shodno broju bodova koji budu imali iz škole i na završnom ispitu... Neće biti uskraćeni - podvukao je državni sekretar.

On je istakao da će od ove godine biti omogućen i elektronski upis u srednje škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA